rss

Nissan pregateste un rival pentru VW Golf

  1. 29/10/2012
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Golf, Nissan, Qashqai
    Vezi toate fotografiile (1)

    Motivati de succesul inregistrat de Qashqai si Juke pe piata europeana, cei de la Nissan planifica sa intre pe un nou segment, unde Volkswagen Golf si Ford Focus detin puterea.

    Nissan va lansa in anul 2014 un rival pentru bestsellerii Golf si Focus, marcand astfel o revenire in randul hatchback-ulurilor de familie, de la retragerea modelului Almera, in 2006. Noul autoturism al casei auto va fi construit la fabrica din Sunderland.

    Incurajati de rezultatele pozitive afisate de crossoverele Qashqai si Juke, niponii de la Nissan au decis sa ofere un model de impact, intelegand totodata ca este necesar sa ofere ceva cu totul diferit.

    Decizia de a intra in segmentul C a fost luata cu 18 luni in urma, designul masinii urmand a avea ca sursa de inspiratie SUV-ul Qashqai, precum si conceptul Invitation, prezentat la Geneva la inceputul acestui an.

    "Designerii nostri au venit cu o propunere emotionala, bazata pe Qashqai. Are o doza de obraznicie", a declarat Andy Palmer, seful departamentului de strategie si planificare Nissan.

    La capitolul motorizari, este de asteptat sa figureze noul motor Renault 1.5 dCi, unitati cu cilindree redusa, pe benzina, si propulsorul de 1.2 litri si trei cilindri DIG-S. Nissan va oferi noul model doar in varianta de caroserie cu cinci usi.

    Vizualizari: 4831