rss

Nissan Leaf poate alimenta cu energie electrica o casa

  1. 03/08/2011
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: leaf, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan a prezent in Japonia un sistem inedit prin intermediul carora posesorii citadinei electrice Nissan Leaf pot utiliza bateriile autovehiculului ca rezerva de electricitate pentru locuinta.

    Proiectul face parte dintr-o ampla strategie privind societatea actuala si ecologia si deschide noi perspective privind modul de a utiliza o masina electrica. Pana in prezent s-a pus problema crearii unei retele de alimentare pentru acest tip de autoturisme, insa nicioadata nu a fost luata in calcul o astfel de solutie.

    Nissan a venit, in schimb, cu ideea folosirii energiei stocate de Leaf (egala cu 24 kWh) pentru gospodariile care nu sunt conectate la reteaua electrica, precum si in situatii de urgenta, cum ar fi o pana de curent.

    Luand in considerare consumul mediu inregistrat in apartamentele din Japonia, energia stocata de bateriile litiu-ion este suficienta pentru doua zile. Dispozitivul de conectare va fi disponibil pe piata locala in doar cateva luni si va permite si reincarcarea uzuala a masinii.

    Vizualizari: 1779