rss

Nissan Leaf NISMO RC, o electrica de curse

 1. 18/04/2011
 2. Categoria: Nissan
 3. Tags: curse, leaf, Nissan
  Vezi toate fotografiile (1)

  In asteptarea unor viitoare competitii auto 100% electrice, Nissan a realizat un prototip de curse ce are la baza modelul cu zero emisii Leaf. Spre deosebire de originalul autoturism, Nissan Leaf NISMO RC beneficiaza de tractiune spate.

  Conceptul japonezilor este cu 2 cm mai lung (4,47 m), cu 17 cm mai lat (1,94 m) decat Leaf si scade cu 35 cm in inaltime. La realizarea acestuia au fost utilizate materiale compozite si fibra de carbon, rezultatul final fiind o greutate de 938 gk, cu aproximativ 40% mai mica decat versiunea de productie. Totodata, bateria a fost pozitionata central pentru a optimiza distribuirea greutatii.

  Propulsorul electric produce 110 CP si un cuplu maxim de 281 Nm, date ce asigura o viteza maxima de 150 km/h. Pentru a realiza sprintul 0-100 km/h, Nissan Leaf NISMO RC are nevioie de 6,85 secunde.

  Energia furnizata de baterii asigura un timp de 20 de minute pe pista. Comparativ cu Leaf, acest prototip dispune de tractiune spate.

  Nissan Leaf NISMO RC va fi utilizat doar in scopuri demonstrative si va participa la diverse evenimente si competitii auto. Prezentarea oficiala va avea loc la Salonul Auto de la New York.

  Vizualizari: 2193