rss

Nissan a dezvaluit versiunea de performanta Juke-R

  1. 25/10/2011
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: juke, juke-r, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan a dezvaluit in premiera versiunea finala a noului Juke-R in cadrul unui eveniment de presa ce a avut loc in Malaga, Spania. Poreclit"Super Juke", crossoverul compact este animat de un propulsor preluat de la GT-R, care produce nu mai putin de 480 CP.

    Constructorul auto a creat aceasta versiune extrema pentru a testa reactia publicului la un Juke de inalta performanta. Prototipul a fost construit in doua exemplare, unul cu volan pe stanga si unul pe dreapta.

    Cele doua versiuni ale lui Nissan Juke-R au fost dezvoltate de Centrul Tehnic Nissan din Europa, in colaborare cu Ray Mallock Limited (companie fondata de pilotul de curse si inginer in motorsport Ray Malloch). Cele doua vehicule experimentale sunt omologate pentru strada.

    "Super-Juke" este pus in miscare de motorul V6 twin-turbo de 3,8 litri, care dezvolta 480 CP, unitate ce pune in miscare celebrul GT-R. Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii de viteze cu sase trepte.

    Crossoverul este echipat cu tractiune integrala 4WD si cu jante de 20 inch din aluminiu forjat. Interiorul este inspirat de designul regasit pe supercaruri, fiind compus din elemente precum indicatoare de bord, display LCD de 7 inch preluat tot de la GT-R si scaune cu centuri de siguranta in cinci puncte.

    Primele teste vor fi avea loc incepand cu luna noiembrie. Daca feedback-ul va fi pozitiv, Nissan ar putea transforma prototipul intr-o editie limitata.

    Vizualizari: 1578
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »