rss

Nissan Cube paraseste piata europeana

  1. 20/01/2011
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Europa, Nissan cube
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan Cube va iesi din ofertele comerciale ale dealerilor europeni, dupa ce modelul japonez nu a reusit sa atinga obiectivul de vanzari la care se astepta casa auto. Totodata, se pare ca la luarea acestei decizii a contribuit si cursul de schimbul valutar euro-yen dezavantajos.

    De exemplu, pe piata din Italia, au fost vandute numai 434 de exemplare, din cele 2.000 de unitati preconizate la inceputul anului. Si pe celelalte piete europene Cube a inregistrat rezultate foarte slabe, motiv pentru care Nissan a blocat importurile catre Batranul Continent.

    De vina a fost probabil si estetica MPV-ului japonez, mult prea "originala" pentru un public conservator cum este cel al Batranului Continent. Iar debutul intrigantului Juke nu a facut decat sa adanceasca diferentele de gusturi dintre cele doua culturi.

    Producatorul japonez va continua sa vanda modelul Cube in Europa pana la epuizarea stocurilor actuale, motiv pentru care este foarte probabil ca in ofertele dealerilor sa apara discounturi semnificative.

    Vizualizari: 2108