rss

Nissan a dezvaluit la Geneva conceptul electric ESFLOW

  1. 04/03/2011
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Concept, esflow, leaf, Nissan
    Vezi toate fotografiile (9)

    Nissan continua ofensiva modelelor electrice si prezinta la Geneva un nou concept 100% verde. Esflow, un coupe electric, anticipeaza liniile de design al viitoarelor modele si imparte cu Leaf numeroare detalii tehnice.

    In ceea ce priveste aspectul, prototipul pare sa fie o evolutie de mai mici dimensiuni a modelului 370Z. La nivel mecanic insa ii desparte multe tehnologii, singurul punct comun fiind tractiunea spate.

    Propulsia este asigurata de doua unitati electrice, pozitionate deasupra axului spate. Motoarele actioneaza independent asupra rotilor, pentru optimizarea cuplului, fapt ce conduce la realizarea sprintului 0-100 km/h in mai putin de 5 secunde.

    Spre deosebire de Leaf, care are o autonomie de 160 km, Nissan Esflow Concept poate parcurge pana la 240 km cu ajutorul bateriilor litio-ion similare celor de pe Leaf.

    Prototipul este construit pe un cadru de aluminiu, cu bare de protectie in spatele scaunelor. In plus, comenzile de schimbare a directiei si a vitezei sunt actionate electric prin intermediul tehnologiei fly-by-wire.

    Habitaclul este rasfatat cu tapiterie din piele perforata de caprioara in timp ce portierele sunt finisate cu aceeasi piele in nuante de albastru si auriu.

    Vizualizari: 1694