rss

Zvon: Nissan va prezenta un GT-R mai puternic?

  1. 09/05/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: facelift, GT-R, Nissan, Spec v
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa ce un prototip usor camuflat a fost surprins pe Nurburgring, zvonurile sustin ca Nissan pregateste inca un facelift pentru GT-R, ce va creste puterea din nou.

    Producatorii japonezi ne-au obisnuit de-a lungul timpului cu facelifturile aplicate la doi ani, dar Nissan a improspatat GT-R-ul dupa doar unul. Schimbarile, aplicate acum cateva luni, au fost neglijabile: inginerii au modificat electronica motorului, ceea ce a crescut puterea cu 5 cai, si au retusat suspensiile, pentru un comportament dinamic superior. In rest, japonezii au prezentat un set de jante noi, incaltate cu pneurile Dunlop SP Sport 600DSST (cu care bolidul nipon a batut recordul pe Nurburgring), si o nuanta noua, un alb botezat simandicos “Storm”.

    Evident ca fanii hardcore au fost dezamagiti, iar supararea lor a crescut si mai mult cand au vazut ca GT-R Spec V n-a adus nici el nimic nou sub Soare la capitolul putere.

    Se prea poate, deci, ca Nissan va introduce atat un GT-R "normal", cat si un Spec V mai puternic, pentru a mai calma spiritele, caci nici un producator nu isi poate permite sa piarda clienti, mai ales pe cei care opteaza pentru masini dupa care marja de profit este substantiala.

    Vocile din presa internationala sustin ca GT-R-ul va avea 500 de cai, adica un aditional de 15. Iar nu putem vorbi de o crestere spectaculoasa, dar Nissan va atinge un prag psihologic important, iar sperantele multimii se vor indrepta catre Spec V, care, speram, va intrece binisor aceasta valoare, dar nu inaine de 2011, din pacate.

    Pana atunci va trebui sa ne multumim cu GT-R-ul un pic mai puternic, caci acesta va veni mai repede si va primi inclusiv un kit de caroserie mai agresiv si mai aerodinamic.

    Vizualizari: 1088