rss

Nissan: viitorul model electric va avea un design cu totul special

  1. 26/05/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Honda Insight, masina electrica, Nissan, Nuvu, Toyota Prius
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anul viitor Nissan va lansa pe piata un vehicul 100% electric, ce va avea un design complet diferit de al oricarei alta masina din lume.

    Japonezii doresc cu tot dinadinsul ca modelul sa exprime din primele secunde faptul ca face parte dintr-o “specie” aparte, iar designerul-sef Shiro Nakamura a dorit sa clarifice cateva elemente de stil care-l vor caracteriza.

    Intr-un interviu acordat celor de la Automotive News, Nakamura a explicat ca masina va soca audienta cu designul sau, publicul urmand a intelege din start ca se afla fata in fata cu un vehicul complet electric si nu doar cu un alt hibrid.

    Asadar, nu vom vedea un profil de pana precum cele ale lui Toyota Prius si Honda Insight, ci mai degraba o silueta aerodinamica (deocamdata cX-ul este de 0,3, dar se lucreaza din greu pentru diminuarea valorii) cu o capota de motor foarte joasa.

    In plus, dat fiind faptul ca nu exista motor cu aprindere interna, automobilul nu va avea calandru; pe de alta parte, cei mai atenti dintre noi vor putea observa stecherul cu ajutorul caruia masina va putea fi alimentata.

    Asadar, viitoarea masina electrica a lui Nissan va avea un design destul de nonconformist – probabil, ceva in genul conceptului Nuvu (foto), insa merita precizat faptul ca nu va fi chiar atat de nonconformist pe cat si-ar fi dorit esteticienii niponi.

    Motivul este unul de natura tehnica: dat fiind faptul ca liderii fabricantului japonez doresc mentinerea unui nivel decent al costurilor de productie, masina va fi dezvoltata pe baza unei platforme tehnice existente.

    In viitor, totusi, se pare ca lucrurile se vor schimba, vehiculele electrice Nissan urmand a fi construite pe baza unor platforme tehnice proprii.

    Vizualizari: 1247