rss

Nissan recheama 143.000 de masini

  1. 10/10/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Cube, NHTSA, Nissan, Statele unite, ventil
    Vezi toate fotografiile (1)

    Posesorii de modele Nissan din Statele Unite care au ales sa locuiasca in zone cu climat racoros pot avea o surpriza neplacuta: se pot trezi cu masinile “pe jante”.

    Potrivit celor de la NHTSA, automobilele Nissan dotate cu sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri – ajunse in garajele consumatorilor din cele 21 de state considerate “reci” – pot pierde rapid aerul din anvelope. Motivul? Un ventil putin rezistent la coroziune.

    Precum bine se stie, sarea este substanta preferata de autoritati pentru a topi zapada de pe strazi, insa la fel de bine se stie ca ea se pricepe de minune sa distruga si altceva decat conglomerate ale fulgilor de nea. De exemplu, materialul din care sunt confectionate ventilele masinilor Nissan, mica piesa provocand retragerea temporara a nu mai putin de 143.000 de vehicule.

    Toate sunt versiuni 2008-2010 si includ modelele Nissan Cube (foto), Murano si Rogue, precum si sedan-urile de lux Infiniti M35 si M45. Clientii sunt invitati sa isi duca masinile catre atelierele fabricantului japonez, unde componentele buclucase vor fi inlocuite cu unele mai robuste.

    Vizualizari: 1463