rss

Nissan, inca un constructor auto care are planuri mari in India

  1. 06/01/2010
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: India, Nissan, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan pregateste noua modele destinate pietei indiene, dintre care cinci ar urma sa fie construite in India, a declarat miercuri directorul de operatiuni al grupului japonez in India, Kiminobu Tokuyama, potrivit cotidianului francez Les Echos.

    Nissan nu este foarte prezent pe piata indiana, unde n-a vandut anul trecut decat 400 de masini. "Sunt intrebat adesea de ce Nissan si-a intarziat atat de mult intrarea pe piata Indiei, iar eu raspund intotdeauna ca niciodata nu e prea tarziu", au fost cuvintele luiTokuyama.

    Producatorul auto va demara in luna mai productia unei noi masini de mici dimensiuni in uzina sa din Madras, detinuta in parteneriat cu Renault. Volumele locale de productie ar urma sa le depaseasca anul viitor pe ale concurentului sau Honda, deoarece Nissan vrea sa transforme India in baza sa de export catre numeroase tari.

    Uzina din Madras ar urma sa produca 110.000 de masini ale noului model in 2011, din care o mare parte ar trebui sa fie destinata pietei europene, apoi "intr-un viitor apropiat", productia ar urma sa urce la 180.000 de masini, a mai spus Tokuyama.

    Nissan tinteste o cota de piata de 5,5% in India, egala cu cea pe care o detine la nivel mondial. Gama de noua modele noi nu cuprinde masina low-cost, pe care Nissan si Renault si-a propus sa o lanseze in 2012 cu partenerul indian Bajaj Auto.

    Vizualizari: 1019
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »