rss

Nissan anunta doua noi tehnologii pentru un condus mai confortabil

  1. 27/07/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Active Stability Assist, Distance Control Assist, Nissan, nissan fuga, tehnologie
    Vezi toate fotografiile (2)

    Nissan a anuntat ca au pus la punct doua noi tehnologii, Distance Control Assist si Active Stability Assist, care ii ajuta pe soferi sa se simta mai confortabil, dar si mai sigur atunci cand se afla la volan.

    Inginerii japonezi sustin ca aceste tehnologii inovatoare ajuta masina sa vireze cat mai lin prin sincronizarea directiei, a sistemelor de franare si de navigatie si a motorului. Pentru asta, Nissan a gandit o noua Pedala Inteligenta car se presupune ca il ajuta pe sofer sa decelereze in momentul in care masina intra in viraj.

    Aceasta pedala este conectata la sistemul de navigatie, informatiile oferite de acestea permitandu-i sa "vada" ca urmeaza o curba si sa-l ajute pe cel de la volan sa ridice piciorul de pe pedala de acceleratie la timp pentru ca masina sa se inscrie corect in viraj. Odata ce piciorul elibereaza pedala de acceleratie, sistemul incetineste vehiculul prijn activarea franelor.

    Noul sistem electronic Distance Control Assist va debuta pe viitoarea generatie a modelului Nissan Fuga, care va fi lansata in toamna acestui an pe piata japoneza.

    Al doilea sistem propus de Nissan, Active Stability Assist, care se va regasi la randu-i pe noul Fuga, controleaza individual procesul de virare, ajutand masina sa nu devieze de pe trasa ideala in momentul franarii, in special la franarile violente.

    Sistemul "simte" modul in care soferul franeaza/accelereaza si vireaza si controleaza franarea si distribuirea cuplului pe fiecare dintre cele patru roti. In timpul franarii, sistemul optimizeaza impartirea cuplului in functie de raza virajului, ceea ce ii permite soferului sa aiba un control mai mare asupra masinii.

    Daca modul de explicare al celor doua tehnologii vi se pare indoielnic, va trebui sa asteptam cu totii sa vedem cum functioneaza aceste noi sisteme pe noul Nissan Fuga (Infiniti M in SUA), care av aparea spre sfarsitul acestui an sau cel mai tarziu la inceputul lui 2010.

    Vizualizari: 1525