rss

Nissan anunta ca vanzarile de masini eco-friendly au crescut in mai

  1. 19/05/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: eco-friendly, Nissan, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan Motor Co a anuntat ca cererile pentru modele sale economice au crescut cu 30 de procente pe piata domestica in mai, fata de aceeasi perioada a anului trecut, multumita noilor stimuli guvernamentali oferiti pentru masini cu emisii reduse.

    Cu aditia lui NV200 Vanette, al treilea constructor nipon are 15 vehicule care intra in programul de scadere a taxei. Cresterea din mai ar fi prima din ultimele 10 luni pentru Nissan. Insa, lipsa unui model hibrid este factor de ingrijorare pentru constructor, in contextul in care industria auto se focalizeaza pe mijloacele de reducere drastica a consumului si emisiilor.

    Japonia a micsorat taxele pentru autovehiculele “verzi” luna trecuta, decizie care va aduce peste 300,000 de unitati suplimentare la totalul masinilor vandute pana in martie 2010, informeaza Reuters.

    Si Toyota a anuntat ca cererile pe piata domestica au crescut in aprilie cu 20 de procente, multumita comenzilor pentru noua generatie de Prius. Cel mai mare constructor nipon a anuntat ca a primit 80,000 de comenzi pentru a treia generatie de Prius, care va fi comercializata de la inceputul verii.

    Vizualizari: 998