rss

Nissan a intrerupt productia la uzina din St. Petersburg

  1. 31/07/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Nissan, productie, Rusia
    Vezi toate fotografiile (1)


    Nissan va suspenda productia la uzina rusa din Sankt-Petersburg, insa nu din motive economice, asa cum am putea fi tentati sa credem. Activitatile vor fi oprite la inceputul lunii august, pe perioada vacantei de vara, iar operatiunile vor fi repornite in aceasta toamna.

    Un purtator de cuvant al Nissan a subliniat ca aceasta nu este o urmare a recesiunii globale sau o scadere a cererii.

    Nissan a deschis uzina de la Sankt-Petersburg pe 2 iunie si produce in prezent modelul Teana, iar SUV-ul X-Trail probabil ca va fi introdus in liniile de montaj, in cursul acestui an. Uzina are 750 muncitori angajati si are o capacitate maxima anuala de 50.000 de unitati.Nissan a inceput constructia fabricii pe 8 iunie 2007.

    Producatorul japonez a anuntat recent ca anumite motoare urmeaza sa fie construite in Regatul Unit al Marii Britanii si vor fi transportate apoi in Rusia pentru a fi montate pe modelele X-Trail asamblate la Sankt-Petersburg. Vestea a venit dupa ce Agentia de Dezvoltare Nord-Est din cadrul guvernului a aprobat 1.94 de milioane de lire sterline finantare pentru Nissan pentru a construi 65.000 de motoare pe an in urmatorii patru ani. Aceasta va ajuta constructorul sa economiseasca aproximativ 130 de locuri de munca la uzina de productie Sunderland .

    Anuntul este parte a initiativei Nissan de a localiza productia aproape de pietele tinta.

    Vizualizari: 1237