rss

Nissan GT-R si-a batut propriul record la Nurburgring

  1. 17/04/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: GT-R, Nissan, Nissan GT-R, Nurburgring
    Vezi toate fotografiile (3)

    Anul trecut, Nissan GT-R stabilea un nou record pe circuitul de la Nurburgring, oprind cronometrele dupa 7 minute si 29 de secunde si batand timpul scos de Porsche 911 GT2. Imediat au aparut o multime de speculatii cu privire la faptul ca pneurile si unele componente care n-ar fi fost de serie, cele mai multe fiind lansate, evident, de Porsche, care era imbatabil pe Nordschleife si nu concepea sa fie batut vreodata de cineva.

    Acum, Nissan s-au intors pe "Ring" cu o versiune imbunatatita a lui GT-R, care produce 485 CP (cu 5 CP mai mult decat cel de anul trecut), dispune de un launch control si de o transmisie modificate, suspensii revizuite, un rezervor ceva mai mare si pneuri mai performante. Avandu-l in spatele volanului pe fostul pilot de Formula 1, Toshio Suzuki, actualmente test-drive sef la Nissan, GT-R-ul a reusit sa parcurga un tur de circuit la Nurburgring in 7 minute, 27 de secunde si 56 de sutimi, cu 1,5 secunde mai putin comparativ cu timpul stabilit in 2008.

    Potrivit oficialilor Nissan, acest timp a fost reusit in conditiile in care pista era uscata, insa era murdara de praf si nisip. Asa ca, in functie de conditii, japonezii urmau sa faca o noua incercare, de aceasta data tinta lor fiind sa coboare sub timpul de 7:26,4, realizat de Corvette ZR1.

    Vizualizari: 1211