rss

Nissan 370Z va avea si versiune hibrida

  1. 06/05/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: 370z, Hibrid, Nissan, Nissan 370z
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cat de des vi se intampla sa vedeti o versiune hibrida a unui model sport performant? Destul de rar, am spune noi, avand in vedere contextul economic actual, acest lucru pare sa nu mai constituie o surpriza. Cel mai bun exemplu vine tocmai din Japonia, de la Nissan, care planuieste sa lanseze spre sfarsitul anului 2011 o astfel de versiune a noului 370Z.

    Probabil va intrebati care ar fi motivul. Ei bine, nu putem preciza nici noi cu exactitate ce i-a determinat pe niponi sa ia in considerare aceasta varianta, insa singura posibila explicatie ar putea fi legata mai mult sau mai putin de actualul haos economic.

    Un amanunt care merita amintit este faptul ca 370Z Hybrid va fi propulsat de un motor pe benzina cu o cilindree de 3,7 litri care, asemenea multor alte modele hibride, va lucra in combinatie cu un propulsor electric. Intregul sistem se va baza pe o configuratie cu doua ambreiaje, dar va putea functiona 100% in mod electric, acest mod de rulare fiind destinat in special traficului urban unde exista statii de incarcare a bateriilor.

    Partenerul celor de la Nissan in acest proiect va fi gigantul tehnologic NEC, care va furniza pachetele de baterii litiu-ion de inalta performanta, despre care se spune ca sunt de doua ori mai puternice decat bateriile conventionale cu nichel-hidrura metalica folosite de multe dintre hibridele actuale. Cifrele oficiale nu au fost inca dezvaluite, insa surse din interiorul companiei japoneze au precizat ca 370Z Hybrid va avea un consum mediu de 6,7 l/100 km.

    Vizualizari: 1240