rss

High Tech - Nissan prezinta noile CVT-uri

  1. 28/07/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: CVT, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan,  lider inca din 1991, in dezvoltarea si utilizarea cutiilor CVT (cutii de viteze automate cu varierea continua a raportului de transmitere) a anuntat dezvoltarea, impreuna cu unul dintre furnizorii sai JATCO Ltd, a noii generatii de cutii CVT.

    Dupa cum va prezenta Auto.ro mai demult, Nissan pluseaza tare cu tehnologii inovatoare: dupa Nissan Dual Injector sau Distance Control Assist si Active Stability Assist, Nissan ne prezinta noua generatie de cutii Nissan CVT. Noile CVT-uri dispun de o structura inovatoare care alatura CVT-ului clasic o noua cutie de viteze auxiliara si o noua gama de rapoarte de transmitere semnificativ crescuta.

    Principalele caracteristici ale cutiei Nissan CVT sunt:

    - Cele mai crescute rapoarte de transmitere din lume pentru starturi si demaraje rapide:
    Noua structura creste rapoartele de transmitere disponibile de la 6.0:1 la 7.3:1, cu mai mult de 20% fata de alte cutii CVT, cu scopul de a imbunatati feedback-ul la plecarea de pe loc si la demarare. Un raport de transmitere de 7.3:1 este mai mare decat cel folosit la transmisiile automate conventionale cu 7 trepte, folosite pe motoarele cu cilindree mare, acest raport de transmitere fiind cel mai mare din lume folosit pentru uzul in automobile, aflate in productie de serie

    - Dimensiuni compacte si greutate mica
    Noua cutie revolutionara Nissan CVT combina CVT-ul normal, care opereaza cu cureaua metalica, tip Van Doorne, cu o transmisie auxiliara, scurtand lungimea totala a ansamblului cu mai mult de 10% si reducand greutatea cu 13%, comparativ cu CVT-urile conventionale din clasa ei.

    - Manevrabilitate de top
    Noua generatie de cutii CVT dispune de Adaptive Shift Control (ASC) care imbunatateste performantele prin selectarea automata a celui mai bun raport de transmitere pentru plecarea de pe loc, accelerare, urcarea rampelor sau coborarea pantelor.


    Noua generatie de cutii Nissan CVT este raspunsul dat de Nissan necesitatilor de reducere a consumului de combustibil si de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, venind in intampinarea clientilor cu automobile dotate cu CVT-uri, pornind de la clasa mini pana la clasele ce dispun de motoare V6 de 3.5 litri cilindree.

    Putina lume stie ca Nissan produce 43% din totalul cutiilor CVT produse in intreaga lume.


    Noua structura de transmisie CVT cu modulul auxiliar, nu numai creste raportul de transmitere, reduce greutatea sau scade consumul, “gabaritul” sau compact creste compatibiltatea acesteia cu o gama larga de modele de automobile, venind in intampinarea constructorilor, ce urmaresc sa inzestreze automobilele de mic litraj cu acest tip de cutii.
    Parte componenta a programului de mediu pe termen scurt "Nissan Green Program 2010", Nissan si JATCO au inregistrat vanzari de 1 milion de automobile dotate cu CVT-uri, cat si cu transmisii automate cu 7 trepte ce au crescut eficienta combustibilului. Cele doua companii vor introduce imediat in productia de serie, tehnologiile noi pentru a sustine inteligent si responsabil societatea mobila.

    Vizualizari: 3809