rss

Alianta Renault-Nissan va produce baterii litiu-ion in Portugalia

  1. 08/12/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Alianta, baterii, Nissan, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Alianta Renault-Nissan va fabrica baterii litiu-ion in viitoarea sa uzina din Portugalia. Anuntul a fost facut de catre primul ministru portughez, Jose Socrates si de catre presedintele Aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, in cadrul unei reuniuni la Lisabona.

    In luna iulie a acestui an, producatorul japonez Nissan si-a anuntat intentia de a investi intr-o uzina care sa furnizeze baterii pentru vehiculele electrice ale Aliantei.
          
    Constructia va incepe in 2010 iar productia va fi demarata in anul 2012. Capacitatea de productie anuala a uzinei va fi de 50 000 unitati.
          
    “Capacitatea noastra de a face aceasta investitie folosindu-ne de centrul Renault CACIA face ca toti cei implicati sa fie castigatori, atat Portugalia, cat si Alianta”, a declarat Carlos Ghosn, presedintele Aliantei Renault-Nissan.
          
    Acordul incheiat cu guvernul portughez presupune o investitie din partea Nissan de peste 160 milioane de euro, in ceea ce priveste dezvoltarea noii unitati de productie. In acest fel, vor fi create 200 de locuri de munca.

    Initiativa de colaborare vine in urma anuntului facut in noiembrie 2008 de catre autoritatile portugheze, care si-au aratat disponibilitatea de a se implica intr-un parteneriat cu Alainta Renault-Nissan, care avea la baza un program de mobilitate zero emisii incepnad cu anul 2010.

    Programul se refera la introducerea vehciulelor electrice ale Aliantei pana la inceputul anului 2010, in timp ce guvernul portughez se angaja sa creeze 1300 de retele de statii de incarcare pe intregul teritoriu national in urmatorii doi ani.
          
    “Portugalia se alatura grupului din ce in ce mai numeros de tari care si-au luat angajamentul de a face ca mobilitatea zero emisii sa devina o realitate”. a subliniat Hideaki Watanabe, director general al Aliantei si lider al programului zero emisii
          

    Vizualizari: 1306