rss

Aventura incepe cu noul Nissan X-Trail

  1. 23/08/2014
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Nissan, X-Trail
    Vezi toate fotografiile (29)

    A treia generaţie a SUV-ului japonez Nissan X-Trail a fost lansata oficial în Romania si este disponibila pentru comercializare.

    Noul X-Trail vine cu un aspect complet nou, dinamic si stilat, cu un interior mai confortabil si mai spatios, cu accente premium, fiind capabil de performante off-road, pentru orice aventura.

    Puternic, modern si echipat cu tehnologii avansate, noul Nissan X-Trail redefineste segmentul SUV-urilor compacte, bazandu-se pe traditia recunoscuta a constructorului auto in domeniul 4x4.

    Avand drept sursa de inspiratie referintele mondiale in segmentul crossover, Qashqai, Juke si Murano, Noul X-Trail este o masina de familie moderna, extrem de eficienta, adaptata oricarui tip de vreme.

    Design-ul noului X-Trail a fost gandit sa imbine liniile fluide si elegante ale unui crossover modern cu aspectul robust al unui SUV tipic. Este disponibil in doua variante de caroserie, cu 5 si 7 locuri.

    Veti fi placut surprinsi de un spatiu mai mare pentru pasageri, avand mai mult loc pentru cap si genunchi pe locurile din spate, accesul in masina realizandu-se mai usor gratie usilor care se deschid pana la 80 de grade. Beneficiati si de o gama variata de spatii de depozitare. Spatiul dedicat paharelor aflat intre scaunele frontale vine „asezonat” cu o functie de racire/incalzire, bucurandu-va astfel de bauturi reci pe durata verilor toride si de bauturi calde in timpul sezonului rece.

    Accesul la zona de bagaje se face foarte usor datorita deschiderii electrice a haionului prin intermediul telecomenzii.

    Farurile cu LED sunt standard pe versiunile de varf de gama, iar impreuna cu jantele de 19” din aliaj confera noului X-Trail un aspect impunator.

    Momentan, exista un singur motor disponibil, un diesel de 1.6 litri si 130 CP, atat 4x2, cat si 4x4. Transmisia manuala cu 6 trepte este oferita pentru ambele tipuri de tractiune, iar cutia de viteze automata Xtronic CVT o regasiti doar pentru versiunea 4×2.

    Noul Nissan X-Trail este echipat cu ultima generatie a sistemului NissanConnect de navigatie, informatie si divertisment. Sistemul poate fi conectat la telefoanele inteligente, oferind contact permanent cu lumea exterioara. Aplicatiile diverse - de la muzica si retele de socializare pana la zona de divertisment si calatorii - disponibile pe ecranul de 7”, fac din NissanConnect instrumentul perfect pentru noul X-Trail. Functia Send-to-Car le permite soferilor sa isi planifice urmatorul drum inca de acasa si sa transfere traseul catre sistem.

    In plus, soferii se vor bucura de o serie intreaga de elemente de asistenta si de siguranta, gratie sistemului avansat Nissan Safety Shield. Sistemul video te ajuta la parcare si la manevrele efectuate la viteze reduse, utilizand camerele existente pe laturile masinii si afisand o vedere de  360 grade. Sistemul de anticipare franare de urgenta este extrem de util deoarece te avertizeaza sonor sa franezi pentru a evita o posibila coliziune cu automobilul din fata. Optiunea avertizare incalcare banda emite un semnal sonor de fiecare data cand se depaseste linia dintre benzi fara semnalizare. Un plus de siguranta este oferit de tehnologia avertizare unghi mort care te avertizeaza luminos pe stalpii laterali ai parbrizului cand un autovehicul se afla in unghiul tau mort. Detectare obiecte in miscare identifica obiectele aflate in miscare in raza camerei care declanseaza un semnal sonor si evidentiaza pe ecran zona unde a fost detectat obiectul.

    Conform standardelor impuse de generatia anterioara, noul X-Trail preia sistemul electronic Nissan de tractiune integrala, ALL MODE 4x4-i. Controlat printr-un buton amplasat pe consola centrala, acesta ii ofera soferului posibilitatea de a comuta intre modurile tractiune fata, Auto si 4x4 Lock.

    In modul Auto, sistemul monitorizeaza constant acceleratia, viteza si cuplul, anticipand aderenta rotilor si distribuind cuplul intre cele doua axe pana la viteze de 80 km/h. Peste 80 km/h, sistemul reactioneaza si redistribuie tractiunea in mod corespunzator. In conditii dificile de drum si la viteze mici, modul Lock asigura tractiune integrala permanenta, soferul avand si posibilitatea sa opteze doar pentru tractiune fata.

    Pentru a depasi asteptarile asociate unui SUV compact, Nissan ofera in premiera mondiala sistemele Active Ride Control si Active Engine Break care ofera confort suplimentar si mai multa siguranta la bord.

    Sistemul Active Ride Control monitorizeaza suprafata drumului si detecteaza denivelarile care ar putea destabiliza masina, modificand setarile suspensiilor pentru a compensa acest inconvenient.

    Active Engine Brake optimizeaza puterea transmisiei Xtronic si franeaza suplimentar motorul la curbe sau in decelerari, pana la oprire completa. Avantajele concrete ale acestui sistem se traduc prin micsorarea distantelor de franare si control mai bun, fara a solicita la maximum pedalierul.

    Uphill Start Support si Advanced Descent Control sunt alte doua sisteme suplimentare de asistenta care vin in completarea gamei de echipamente avansate disponibile pe noul Nissan X-Trail.

    Noi am testat noul Nissan X-Trail echipat cu motor de 1.6 litri diesel cu tracţiune integrală şi cutie de viteze manuala in 6 trepte.

    Din punct de vedere al consumului, este impresionant de economic. Consumul declarat pentru varianta pe care am testat-o este de 4.8 litri/100 km extraurban, 6.2 litri/100 km urban si 5.3 litri/ 100 km mixt. In urma testelor efectuate, Auto.ro a inregistrat un consum mixt de 5.7 litri/100 km (medie obtinuta pe traseu urban, extraurban si o portiune de off-road), 4.9 litri/ 100 km extra urban si 6.9 litri/100 km urban.

    Preturile noului model din gama Nissan pornesc de la 26.990 € cu TVA inclus
    , nivelul de echipare Visia cu tractiune fata, transmisie manuala, cu motorizare 1.6 dCi 130CP si tehnologie Stop&Start. Echiparea de top  Tekna, cu tractiune integrala se regaseste la pretul de 35,640 € cu TVA inclus. Daca doriti sa optati pentru varianta cu 7 locuri, preturile pornesc de la 27,790 si ajung pana la 36,440 € cu TVA inclus.


    Vizualizari: 3996
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »