rss

Nissan Skyline Crossover vine in vara

  1. 17/04/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Crossover, Nissan, nissan skyline
    Vezi toate fotografiile (2)

    Constructorul nipon a anuntat ca urmatoarea versiune a modelului Skyline, crossover, va fi lansata in vara acestui an, insa oficialii Nissan nu au furnizat si alte detalii tehnice sau specificatii ale noului vehicul.

    Totusi, japonezii nu au fost chiar atat de zgarciti in informatii si au oferit un indiciu despre motorizarea pe care o va folosi noul Skyline Crossover, spunand ca propulsorul despre la care fac referire are numele de cod VQ37VHR si foloseste tehnologia VVEL de la Nissan. Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu stiu, codul VQ37VHR este folosit atunci cand vine vorba despre motorul care se regaseste pe coupe-ul Skyline V36 370GT, pe noul Nissan 370Z si, bineinteles, pe Infiniti G37.

    Practic, este vorba despre propulsorul V6 de 3,7 litri care este capabil sa produca o putere maxima de 332 CP la 7.000 rpm si 366 Nm de cuplu disponibili la 5.200 rpm. Dotata cu sistemul de actionare variabila a supapelor, acest motor este creditat, spun cei de la Nissan, cu un consum de combustibil mic si un nivel redus al emisiilor de CO2.

    La fel ca in cazul modelelor pe care le-am enumerat mai sus, VQ37VHR va fi conectat la o transmisie automata cu 6 trepte care av avea si mod de actionare manual, dar, spre deosebire de Nissan 370Z sau Nismo 370Z, Skyline Crossover nu va beneficia si de cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte.

    Din punct de vedere estetic, noul Skyline Crossover va semana foarte mult cu SUV-ul Infiniti FX, de la care va prelua linii si detalii de design, desi grila frontala si blocurile optice fata amintesc mai degraba de modelul din 2002 decat de varianta din 2008.

    Asa cum am spus, noul Nissan Skyline Crossover va fi lansat in vara, iar preturile, nivelurile de echipare si celelalte detalii vor fi facute publice inainte de lansare.

    Vizualizari: 1997