rss

Noul Nissan Patrol a fost dezvaluit: Acum cu 400 de cai

  1. 15/02/2010
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Nissan, Nissan Patrol
    Vezi toate fotografiile (9)

    Nissan a dezvaluit cea de-a saptea generatie a SUV-ului sau, Patrol, ieri la Abu Dhabi. Constructorul japonez sustine ca rivalul modelului Toyota Land Cruiser isi continua istoria ca fiind un veritabil 4x4, adaugand un design modern, un interior mai confortabil si mai luxos, in ecuatie intrand si noul propulsor V8.

    Ba mai mult, directorul de design al casei auto japoneze a descris noul Patrol, mizand pe noul aspect exterior, care a fost schitat inca din 2006, de conceptul Terranaut Concept.

    Habitaclul ofera acum mai mult lux si un plus de spatiozitate, din moment ce in prezent, majoritatea clientilor aloca mai putin de 15% din timpul lor activitatilor off-road. S-a dorit astfel crearea “unui interior mai bun, de o calitate superioara pentru intreaga familie.”
     
    Asadar, putem remarca proiectarea premium reprezentata de tapiteria generoasa din piele, accente de aluminiu polisat si lambriuri din lemn. La aceste detalii se adauga un multi-screen DVD, cu doua ecrane de 7 inch, integrate in tetierele scaunelor din fata.

    In plus, avem de-a face cu un spatiu destinat pasagerilor marit, oferind, mai nou, peste 100 mm pentru al doilea rand de scaune si un al treilea rand de pasageri.

    Ultima generatie Nissan Patrol este construita pe o platforma noua si este oferita cu mai-puternicul V8 de 5,6 litri, care inlocuieste precedentul propulsor V8 de 4,8 litri. Beneficiind de injectie directa, noul V8 produce 400 CP si un cuplu de 550 Nm. Alte detalii privind viitoarele motorizari nu au fost facute publice inca.

    Unitatea de 5,6 litri este legata la o cutie de viteze automata cu sapte rapoarte. Si sistemul 4WD a fost imbunatatit, acum permitand soferului sa comute rapid modul de conducere: pentru nisip, pe sosea, pe zapada sau pietris.

    Noul Patrol primeste si o suspensie independenta, la care se adauga sistemul Hydraulic Body Motion Control System (HBMC), care permite reducerea tangajului in timpul schimbarii benzilor si in timpul virajelor.

    Detaliile privind preturile SUV-ului upgradat de la Nissan nu au fost publicate.

    Vizualizari: 3187