rss

Test Drive (cu video) – Nissan Micra 1.4 Tekna, un citycar cu atitudine

  1. 20/05/2008
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Nissan micra, Tekna
    Vezi toate fotografiile (25)

    Text: Florin Oprea, Sorin Miclau; Foto: Sorin Miclau

    Un preambul scurt, cat masina, suna asa: Micra are atitudine, se conduce usor, se parcheaza usor, iar fata de modelul precedent are o multime de gadgeturi la bord, care iti fac calatoria agreabila.

    Micra este un redutabil citycar, cu atitudine, de tipul place/nu place. Creata cu 70% din adresabilitate catre sexul feminin, micuta masinuta n-are cum sa te lase indiferenta la trecerea ei pe strada, atentia fiindu-ti atrasa chiar si numai de farurile cu forma ciudata, un atu al masinii la manevrele de parcare. Datorita formei acestora, proeminenta devine un reper orientativ prin intermediul caruia se poate intui usor limita frontala a caroseriei la operatiunile de parcare in spatii inguste.

    www.auto.ro a testat pentru dumneavoastra un Nissan Micra 1.4 in echipare Tekna. La un pret cu TVA de numai 13.230 euro, Micra cu echiparea Tekna va ofera:
    Exterior:
    Manere usi in culoarea caroseriei; Protectii laterale in culoarea caroseriei; Faruri de ceata; Jante aliaj 15"
    Interior:
    Geamuri actionate electric fata; Scaun sofer cu reglaj pe inaltime si lombar; Bancheta culisanta si fractionabila 60/40 cu ISOFIX; Volan reglabil pe inaltime; Volan din piele
    Confort:
    Inchidere centralizata si telecomanda; Indicator temperatura exterioara; Oglinzi electrice, incalzite, in culoarea caroseriei; Faruri cu aprindere automata si lumina de insotire; Aer conditionat automat; Computer de bord; Radio CD + MP3 + Bluetooth; Comenzi audio, Bluetooth si computer de bord pe volan; Avertizor pentru depasirea limitei de viteza; Senzor de ploaie; Senzori parcare spate
    Siguranta
    ABS + EBD + Asistenta la franarea de urgent; Airbag sofer + pasager; Airbaguri laterale fata; Tetiere active fata; 3 tetiere spate; Sistem imobilizare NATS (antidemaraj)
    Gadgeturile prezente la bord aliniaza automobilul la tendintele mondiale: conexiunea MP3, sistemul Bluetooth si avertizorul sonor pentru depasirea limitei de viteza sunt in standard la majoritatea echiparilor, in timp ce farurile automate, senzorii de ploaie si controlul climatizarii sunt disponibile pe echiparile de varf. In cazul nostru echiparea Tekna dispunea de toate automatizarile enuntate mai sus.


    Avand de-a face cu o citadina dinamica rutiera se inscrie in prescriptiile specific traficului urban. Motorul cu cei 88 cai ai sai, dispune de suficient suflu pentru manevre de depasire sau pentru un mers mai alert, cu toate ca feedback-ul la pedala avea un usor delay, fapt care nu se inscrie la defecte din cauza ca totusi vorbim de un autoturism din clasa mica, gandita pentru utilizare preponderent urbana.

    Dimensiunile compacte si diametrul de bracare permit manevrarea facila in aglomeratia citadina. Directia asistata electric, in dotarea de serie, se adapteaza in functie de viteza masinii si particularitatile drumului.

    Mai mult, dispune de un sistem de control ce regleaza amortizarea in functie de viteza vehiculului si de unghiul de rasucire a volanului, pentru a oferi o stabilitate mai mare, fapt resimtit de noi in virajele scurte executate cu viteza ridicata.
    Franarea automobilului nostru beneficia de aportul celor trei sisteme de franare oferite in standard: ABS, EBD (distributia electronica a efortului de franare) si asistarea la franarea de urgent. EBD-ul asigura o franare optima pe toate rotile in functie de incarcarea autovehiculului si starea suprafatei de rulare. Sistemul de asistenta la franare masoara forta aplicata de sofer pe pedala de frana. Cand aceasta forta depaseste o valoare prestabilita, sistemul actioneaza franele, facilitand activarea sistemului ABS, impiedicand blocarea rotilor si asigurand pastrarea controlului vehiculului. Sistemul ESP este disponbil optional cu pachetul VIP care mai include trapa cu actionare electrica, cheie inteligenta, magazie cu 6CD-uri, la un pret de 1400 euro.

    Designul exterior nu poate trece neobservat: blocurile optice noi cu semnalizatoare albastre in relief, grila cromata lucioasa si montantul central negru confera masinii un aspect elegant si sportiv in acelasi timp. Forma de picatura de apa ofera un spatiu bun pentru cap, la ocupantii locurilor din fata. Insa pentru pasagerii mai inalti spatiul este mai zgarcit, in spate, acolo unde linia acoperisului este descendenta dramatic. Surpriza vine de la volumul potbagajului care stabileste si un mic record pentru clasa lui cu 371 de litri.

     

    Interiorul cu un stil retro, de culoare crem pastelat, este pur si simplu seducator. Preluat din minimalismul nipon designul nu ofera doar stil cat si comoditate in utilizare, butoanele fiind ergonomic dispuse, iar instrumentarul de bord usor lizibil.

    Un element inedit este prezenta unui spatiu suplimentar de depozitare sub sezutul scaunului din dreapta soferului cu un volum de suficient pentru jucarii, sau, pentru Romania, mai precis pentru intersectiile noastre spatiul poate securiza o poseta !!!

    O informatie preluata de pe site-ul www.nissan.ro precizeaza ca modelul NissanMicra beneficiaza de o reducere promotionala de 1071 de euro cu TVA.













    Vizualizari: 1668