rss

Nissan a dezvaluit astazi noul sau Nissan LEAF - cel mai avansat vehicul electric de pe piata mondiala

  1. 06/09/2017
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: leaf
    Vezi toate fotografiile (23)

    Noul Nissan LEAF este primul automobil al companiei din Europa care va folosi asistenta avansata a soferului si este dotat cu inovatii de varf, cum ar fi e-Pedal, permitandu-va sa conduceti si frana intr-un mod complet nou. De asemenea, are o autonomie de 378 km cu o singura incarcare, fiind acum reproiectat pentru noua generatie, cu un aspect interior si exterior mai elegant.

    Nissan LEAF va fi lansat in Europa in ianuarie 2018.

    Nissan Intelligent Mobility este planul companiei de a redefini viitorul conducerii si arata ca rolul masinii este mai mult decat un mod de transport. Nissan Inteligent Mobility este definita de modul in care masina este condusa, cum este alimentata si cum se integreaza in societate.

    Nissan LEAF este noul model Nissan Intelligent Mobility al companiei, cu stadiul incipient al tehnologiilor ProPILOT, o propulsie electrica avansata si o caracteristica unica de a se conecta la punctele de alimentare din cladirile unde se incarca.

    Nissan Intelligent Power: sistemul electric de propulsie


    Punctul focal al Nissan Intelligent Power in noul Nissan LEAF este sistemul sau de propulsie electric, care ofera o eficienta energetica imbunatatita, un cuplu si o putere mai mare pentru performante dinamice imbunatatite. Completarea acestui nou sistem de transmisie este pachetul de acumulatori litiu-ion de inalta tehnologie, care ofera o capacitate sporita de stocare a energiei la bordul automobilului.

    Impreuna cu eficienta energetica sporita, noul e-powertrain ofera o performanta liniara, cu o putere de 110 kW (150 CP). Cuplul a fost marit la 320 Nm, ceea ce a dus la o capacitate de accelerare mai buna.

    Noua sistem de propulsie Nissan LEAF a crescut autonomia la 378 km (noul ciclu european de conducere) cu o singura incarcare. Pentru cei care doresc sa-si conduca in continuare noul LEAF, Nissan va introduce o versiune de mare putere a motorului si o capacitate marita a bateriei, dar cu un pret mai ridicat, la sfarsitul anului 2018. Aceasta versiune va oferi o autonomie mai mare, in functie de necesarul de conducere.

    Nissan Intelligent Driving: tehnologie menita sa imbunatateasca distractia de conducere, sa sporeasca siguranta si sa reduca stresul


    Noul model Nissan LEAF ofera trei noi tehnologii inteligente de conducere.
    Primul este sistemul avansat de asistenta pentru sofer ProPILOT. Folosit in timpul conducerii cu o singura banda pe autostrada, aceasta face ca unitatea sa fie mai usoara, mai putin stresanta si mai relaxanta.

    Al doilea, Park ProPILOT, va schimba modul in care oamenii se gandesc la parcare. Cand este activata, aceasta tehnologie va prelua controlul asupra directiei, acceleratiei, franarii si selectiei de viteze pentru a ghida automat masina intr-un loc de parcare. Aceasta reduce stresul pentru toti soferii, in special pentru cei cu o dexteritate scazuta.

    Al treilea, e-Pedal, este o tehnologie revolutionara care transforma modul in care conducem. Permite soferilor sa porneasca, sa accelereze, sa decelereze si sa se opreasca pur si simplu prin ajustarea efortului acestora pe pedala de acceleratie. Atunci cand acceleratorul este complet eliberat, franele obisnuite si cele de regenerare sunt aplicate automat, progresiv, oprind complet automobilului. Masina isi mentine pozitia chiar si pe pante abrupte, pana cand acceleratorul este apasat din nou. Reactivitatea e-Pedal permite soferilor sa isi maximizeze placerea de a conduce cand merg pe drumul deschis. Pedala de frana conventionala trebuie utilizata in continuare in situatii de franare agresiva.

    Integrare Inteligenta Nissan: conectarea energiei bateriei la infrastructura sociala

    Viziunea de pionierat a Nissan asupra potentialului vehiculelor electrice nu se opreste la alimentarea noului Nissan LEAF. Bateriile masinii pot fi de asemenea utilizate ca dispozitive mobile pentru energie.

    Tehnologia Vehicle-to-Grid (V2G) combina incarcarea in ambele sensuri, permitand vehiculele electrice sa fie integrate pe deplin in reteaua electrica. Aceasta ajuta la imbunatatirea capacitatii de gestionare a fluxurilor de energie neregenerabila din surse regenerabile, ceea ce face ca sursele regenerabile sa fie integrate si mai accesibile. Sistemul functioneaza permitand proprietarilor Nissan EV sa se conecteze la retea pentru a juca un rol activ in serviciile de retea, oferind in acelasi timp posibilitatea unei surse alternative de venit.

    Lucrul in directia unei societati mai durabile inseamna a face alegeri mai bune in fiecare zi. xStorage Home stocheaza energia in cele mai economice momente ale zilei, controland cum si cand se utilizeaza energia, economisind energia pentru clienti si imbunatatind intregul sistem energetic. Se integreaza perfect toate componentele hardware si software necesare pentru a gestiona si a stoca toata energia de care are nevoie locuinta intr-o singura unitate. Utilizat pentru a furniza servicii, xStorage Home ar putea sa se incarce din retea sau sa se descarce in retea pentru a genera flexibilitatea necesara pentru a spori in continuare utilizarea energiei regenerabile. Clientii vor beneficia, de asemenea, de o interfata nou proiectata pe noua aplicatie smartphone Nissan LEAF care le permite sa monitorizeze starea de incarcare a vehiculului, sa gaseasca cea mai apropiata statie de incarcare si sa preincalzeasca sau sa raceasca masina pana la temperatura ideala inainte de a conduce.
     
    Designul exterior: o silueta eleganta, cu o atitudine cool "tech"

    Design-ul a fost inspirat de masina IDS Concept, care a fost prezentata pentru prima data la Tokyo Motor Show din 2015. Pe partea frontala se afla grila de semnalizare V-motion a Nissan, care preia din ADN-ul pe care il imparte cu alte modele de top Nissan, cum ar fi Nissan X-Trail si favoritul european, Nissan Qashqai. Cu toate acestea, culoarea albastra a grilajului, este o noua caracteristica de semnatura pentru vehiculele Nissan electrice.

    Design interior: o senzatie mai buna, cu emotie curata si linistita


    Noul interior Nissan LEAF complet redesenat are un aspect elegant si subtil. Acest lucru a fost realizat datorita materialelor de calitate superioara si a finisarii atent executate, sporind "viata la bord" pentru a fi in concordanta cu natura rafinata a ansamblului. Pasagerii vor aprecia imediat cusatura albastra din scaune, tabloul de bord si volanul, dar si noul aspect al afisajului de 7 inchi, plin de culoare (TFT). Aspectul afisajului a fost reproiectat pentru a avea acces mai usor la functii cheie, cum ar fi tehnologia Safety Shield, starea de incarcare si informatiile despre sistemul audio si de navigatie. In unele tari, au fost adaugate la sistemul de infotainment, interfetele Apple CarPlay si Android Auto in masinile echipate cu sistemul de navigatie. Noul Nissan LEAF inlocuieste modelul de prima generatie, care a devenit cel mai bine vandut vehicul electric din lume. Mai mult de  283.000 de clienti au ales LEAF, din 2010, cand modelul a intrat la vanzare.

    Vizualizari: 1240
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »