rss

Nissan ar putea propune o sportiva bazata pe Juke

  1. 19/07/2012
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Coupe, juke, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Conceptul Nissan Compact Sport s-ar putea transforma intr-un model de serie si va da nastere unei sportive de dimensiuni mici, cunoscuta in prezent sub numele de cod Mini-Z. Modelul va utiliza platforma crossoverului Juke.

    Nissan planuieste sa lanseze o masina sportiva de talie mica pornind de la prototipul Compact Sports prezentat la editia din acest an a Salonului Auto de la Shanghai. Modelul cunoscut sub denumirea provizorie de Mini-Z va beneficia de tractiune fata si va intra pe piata pe un segment ocupat de Subaru BRZ si Toyota GT 86/Scion FR-S.

    Avand ca principal atu pretul mai mic cu 3.000-4.000 de dolari fata de principalii rivali, viitorul coupe va utiliza motorul turbo de 1,6 litri si platforma regasite pe Juke, inclusiv sistemul de tractiune integrala 4x4.

    Informatiile au fost dezvaluite de cei de la Motor Trend care citeaza un oficial Nissan. Acesta a declarat ca modelul va avea ca principala piata China.

    Pentru a reduce din costuri, producatorul auto imparte procesul de productie intre diviziile chineza si japoneza: in timp ce colegii din Japonia se vor ocupa de de cercetare si dezvoltare, departamentul din China va fi responsabil cu designul si procesul de industrializare.

    Potrivit unor estimari preliminare, versiunea de serie a sportivei Nissan Mini-Z nu va ajunge mai devreme de sfarsitul anului 2013.

    Vizualizari: 1426
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »