rss

Noutatile Mitsubishi pentru Salonul Auto de la Tokyo

  1. 29/11/2011
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: mirage, Mitsubishi, PX-MiEV
    Vezi toate fotografiile (4)

    Mitsubishi va lansa in premiera mondiala la Tokyo conceptul PX-MiEV II, un SUV dotat cu un sistem de propulsie hibrida, si modelul Mirage, un autoturism compact destinat pietelor emergente.

    Mitsubishi PX-MiEV II reprezinta versiunea "mai cuminte" a conceptului expus la editia din 2009 a evenimentului de la Tokyo. Designul este mai putin futurist, indicand faptul ca prototipul este foarte aproape de productie.

    SUV-ul este un vehicul hibrid cu cinci locuri, echipat cu un sistem de propulsie format dintr-un motor pe benzina de 2,0 litri si 105 Cai Putere si doua unitati electrice care produc 80 Cai Putere. Din ecuatie face parte si un sistem de tractiune integrala.

    Unitatea pe benzina functioneaza si ca generator de energie electrica, bateriile fiind reincarcate si cu energia pierduta la franare si recuperata, dar si de la o priza normala. Conceptul are o autonomie de aproximativ 50 kilometri in modul electric sau de 800 kilometri, atunci cand se foloseste combustibul traditional.

    Mitsubishi Mirage este un model de oras, cu dimensiuni tocmai potrivite pentru a face fata traficului urban: 3,71 metri lungime, 1,67 metri latime si 1,49 metri inaltime.

    Capota ascunde un motor cu trei cilindri de 1,0 litru, cuplat la o transmisie automata CVT si echipat cu sistemul Start & Stop. Astfel configurat, Mirage inregistreaza un consum de numai trei litri de carburant la suta de kilometri.

    Noul model este programat spre vanzare mai intai în Thailanda din martie 2012.

    La standul constructorului auto vor mai fi prezentate Minicab – MiEV, actualul i-Miev, precum si modelele ASX si Outlander Sport.

    Vizualizari: 1729