rss

Mitsubishi va lansa un SUV hibrid plug-in in 2013

  1. 24/11/2010
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: Hibrid, Lancer, Mitsubishi, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mitsubishi va lansa in 2013 un SUV cu tehnologie hibrida plug-in, modelul urmand a fi versiunea de serie a conceptului PX-MiEV, expus in cadrul Salonului Auto de la Tokyo din 2009, a declarat Yoshikazu Nakamura, intru-un interviu acordat Automotive News.

    SUV-ul hibrid propus de casa nipona va masura aproximativ 450 cm in lungime si va avea tractiune integrala. Modelul va fi pus in miscare de un motor pe benzina de 1,6 litri, combinat cu doua propulsoate electrice.

    Versiunea de serie PX-MiEV va putea circula 50 km numai cu ajutorul unitatilor electrice. Autoturismul va fi comercializat si in tari emergente precum China, India si Brazilia.

    Ulterior, aceasta tehnologie hibrida va debuta si pe urmatoarea generatie Mitsubishi Lancer.

    Japonezii de la Mitsubishi au fost primii care au lansat un model electric produs in serie, si anume citadina i-Miev. Pe aceeasi platforma sunt dezvoltate si versiunile franceze Citroen C-Zero si Peugeot iOn, cu aceleasi premize tehnice: motorul electric dezvolta 64 CP si un cuplu de 180 Nm.

    Modelul ofera o autonomie de 150 km, cu posibilitatea de reincarcare rapida a bateriilor (80%) in circa 30 de minute si o viteza maxima de 130 km/h.

    Vizualizari: 1581