rss

Mitsubishi Motors lanseaza MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT

  1. 25/10/2017
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT
    Vezi toate fotografiile (4)

    Mitsubishi Motors Corporation (MMC) va celebra debutul mondial al noului MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT la cea de-a 45-a editie a Salonului Auto de la Tokyo, care se deschide pentru public, peste doua zile, in data de 27 octombrie 2017. Acest SUV complet electric de inalta performanta, incorporeaza noua strategie de brand a MMC exprimata prin noua sintagma internationala “Drive your Ambition”, o strategie ce reflecta o mentalitate indrazneata si progresista pentru un design si un produs inspirational.

    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT


    MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT este un prototip tehnic ce ilustreaza directiile strategice ale unui brand reimprospatat Mitsubishi Motors ce incorporeaza punctele forte ale unui SUV electric si abilitatea de a integra noi sisteme pentru a oferi clientilor o experienta auto conectata.

    Design


    Designul partii frontale a MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT este o abordare proaspata a limbajului de design DYNAMIC SHIELD al MMC. Grila neagra este ascunsa dupa sticla, un indiciu subtil ca aceasta masina este un vehicul electric de inalta performanta. Protejate de sticla si accentuate de linii albastre de accent, se afla camerele si senzorii. Admisiile mari de aer se afla dedesubtul farurilor, pregatite sa raceasca etrierele electrice de frana. Contribuind la aerodinamica excelenta a vehiculului, aerul absorbit trece prin deriva de pe stalpii C inainte de a iesi pe oricare parte a barei de protectie spate.

    Un parbriz inclinat brusc si consolele scurte confera vehiculului e-EVOLUTION CONCEPT un profil lateral unic, ce nu a fost posibil inainte de sosirea propulsiei electrice. Garda la sol inalta, consolele scurte, umerii puternici si articulatiile inguste ilustreaza sportivitatea. Rotile musculoase care ies in evidenta in cele patru colturi exprima cuplu puternic 4WD. Barele care trec dinspre fata spre spate pe fiecare parte a acoperisului accentueaza atitudinea puternica a vehiculului.
    Forma hexagonala mare a spatelui se inspira din suportul pentru roata de rezerva a SUV-ului tipic, legendarul Mitsubishi Pajero, un simbol al condusului off-road si unul din cele mai emblematice capitole ale traditiei Mitsubishi.

    In interior, habitaclul modelului e-EVOLUTION CONCEPT arata ca designerii au avut deodata libertatea de a merge dincolo de limitele traditionale. e-EVOLUTION CONCEPT este actionat de trei motoare electrice, iar absenta unui motor mare cu combustie interna sub capota a oferit designerilor spatiul pentru a realiza un habitaclu inedit. Panoul sau de instrumente pare ca pluteste in fata soferului. Este un vehicul Mitsubishi, iar panoul de instrumente adopta stilul orizontal marca Mitsubishi, concentrand informatiile deasupra axei si partea operationala sub aceasta. Astfel panoul de instrumente orizontal usureaza comunicarea cu vehiculul in timpul mersului – forma urmeaza functiile.

    Un ecran plat mare se intinde pe intreaga latime a bordului. Acesta afiseaza conditiile exterioare, informatii despre navigatie si instructiuni. Ecranul mare este flancat de doua ecrane mai mici care arata imagini de la camerele din fata si spate. Geamurile complet din sticla ofera vizibilitate de 360 de grade aproape neobstructionata, pentru o senzatie mai apropiata de un jet fighter decat de o masina.

    Tehnologiile MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT  
      

    •     Sistemul EV: MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT foloseste motoare electrice cu cuplu inalt, de inalta performanta, alimentate de un sistem de baterii de mare capacitate, pentru a furniza o reactie calma si puternica ce distinge vehiculele electrice de cele actionate de motoare cu combustie interna. Bateria de comanda este amplasata sub partea de mijloc a podelei vehiculului, si furnizeaza un centru de greutate scazut pentru cea mai buna stabilitate.

    •    Sistemul 4WD: pentru o performanta exceptionala la drum, sistemul triplu de motoare 4WD foloseste un singur motor pentru a actiona rotile din fata, completat de un nou sistem Dual Motor Active Yaw Control (AYC) care cupleaza doua motoare anterioare printr-o unitate de vectorizare a cuplului controlata electronic. Toate acestea sunt integrate in sistemul MMC unic de control dinamic al vehiculului Super All-Wheel Control (S-AWC). Performantele de virare si cele de tractiune sunt imbunatatite. Franele de la e-EVOLUTION CONCEPT controleaza in mod sensibil si precis fortele de actionare cu ajutorul etrierelor electrice care le depasesc pe cele hidraulice conventionale. Efectele sistemului pot fi simtite si apreciate imediat, chiar si la viteze scazute, cand fortele gravitationale sunt joase. Indiferent daca mergeti prin oras, pe autostrada sau pe stradute intortocheate, vehiculul complet electric furnizeaza intotdeauna o manevrare precisa si prompta care oglindeste fidel intentia soferului.

    •     Sistemul AI: creierul MITSUBISHI e-EVOLUTION CONCEPT este un sistem de Inteligenta Artificiala (AI) care amplifica aptitudinile soferului. Exista o serie de senzori care permit sistemului AI sa detecteze imediat modificarile in conditiile de drum si trafic, precum si intentia soferului. Coordonand in mod unitar intentia soferului cu performanta vehiculului, sistemul poate sprijini orice tip de sofer. Facand controlul vehiculului mai usor si mai sigur, experienta auto este adusa la un nou nivel. O functie speciala de instruire permite sistemului AI sa transfere cunostinte catre sofer si sa-i imbunatateasca in mod discret competentele in timpul condusului. Dupa formarea unei imagini cu privire la nivelul de pricepere al soferului, sistemul construieste un program de instruire, care ofera sfaturi prin dialog vocal si prin ecranul de pe bord. Drept rezultat, soferi de toate nivelurile de experienta se pot bucura rapid de un vehicul care se comporta asa cum doresc ei, iar curand ajung sa se bucure de condus la un nivel si mai ridicat.

    Vizualizari: 1333