rss

Mitsubishi va lansa la Tokyo conceptele Mirage si PX-MiEV II

  1. 10/11/2011
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: mirage, Mitsubishi, Outlander
    Vezi toate fotografiile (2)

    Mitsubishi va prezenta la Salonul Auto de la Tokyo doua concepte care anunta viitoare modele de serie. Primul, denumit PX-MiEV II, ofera un preview al viitoarei generatii Outlander, iar Mirage s-ar putea transforma in anii urmatori intr-un city car.
     
    Mitsubishi PX-MiEV II reprezinta a versiunea "mai cuminte" a conceptului expus la editia din 2009 a evenimentului de la Tokyo. La nivel de design, liniile sunt mai putin futuriste, indicand faptul ca prototipul este foarte aproape de productie.

    Conceptul este un vehicul hibrid cu sapte locuri, pus in miscare de un sistem de propulsie format dintr-un motor pe benzina de 2,0 litri si 105 Cai Putere si doua unitati electrice care produc 80 Cai Putere.

    Propulsorul pe benzina functioneaza si ca generator de energie electrica, bateriile fiind reincarcate si cu energia pierduta la franare, dar si de la o priza normala. Masina asigura o autonomie de aproximativ 50 kilometri in modul electric sau de 800 kilometri, atunci cand se foloseste combustibul traditional.

    Prototipul numarul doi, Mitsubishi Mirage, previzualizeaza un model de oras, cu dimensiuni tocmai potrivite pentru a se strecura prin traficul haotic: 3,71 metri lungime, 1,67 metri latime si 1,49 metri inaltime.

    Capota ascunde un motor cu trei cilindri de 1,0 litru, care este cuplat la o transmisie automata CVT si beneficiaza de sistemul Start & Stop. Cu aceste caracteristici, Mirage promite un consum de numai trei litri de carburant la suta de kilometri.

    Versiunea de productie a lui Mitsubishi Mirage va inlocui Colt, urmand a fi comercializat din luna martie a anului viitor in Thailanda. Pe pietele europene, super-compacta va fi lansata la sfarsitul lui 2012. In anul 2015, producatorul auto va oferi si o versiune electrica.

    Vizualizari: 1414