rss

Mitsubishi incepe productia de vehicule electrice pentru Europa

  1. 08/10/2010
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: citroen c-zero, mitsubishi i-miev, peugeot iOn
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mitsubishi a inceput productia noii generatii de vehicule electrice, i-MiEV (a versiunii europeane - cu volan pe stanga), impreuna cu modelele electrice Peugeot iOn si Citroen C -ZERO ale grupului PSA Peugeot Citroen (PSA), la fabrica Mizushima.

    Comparativ cu versiunea japoneza, versiunea europeana a modelului i-MIEV-ul a suferit modificari pentru a raspunde mai bine cerintelor reglementarilor din Europa si includ: design nou pentru barele de protectie fata si spate, adaugarea unor sisteme de siguranta cum ar fi Controlul Activ al Stabilitatii (ASC), un nou selector pentru cutia de viteze, o noua plansa de bord pentru versiunile cu volan pe partea stanga, etc. Versiunea europeana a modelului i-MIEV are o autonomie de 150 km la o singura incarcare a bateriei, in conditii conforme ciclului de testare European NEDC.

    Mitsubishi Motors planuieste sa vanda modelul i-MiEV in 14 tari din Europa, inclusiv Franta, Marea Britanie si Germania din decembrie ac, apoi din anul fiscal 2011 sa se extinda treptat si in celelalte tari. In Romania va fi disponibil incepand cu primavara anului 2011.

    La ceremonia de la fabrica Mizushima, Presedintele Mitsubishi Motors Corporation, Osamu Masuko a declarat: "Au trecut 100 de ani de cand a inceput productia de serie a automobilelor cu motor cu combustie interna. Am facut primii pasi pentru urmatorii 100 de ani de industrie, cu i-MiEV. Astazi, prin demararea productiei pentru piata europeana facem cel de-al doilea pas in dezvoltarea la nivel mondial a industriei de vehicule electrice. Acesta este un pas important pentru industria de automobile si, in acelasi timp semnifica inceputul de e-mobilitate pentru Europa. "

    In anul fiscal 2010 (aprilie, 2010 - martie, 2011)  constructorul auto isi propune sa vanda 5000 de unitati i-MiEV, incluzand si modelele construite pentru PSA.

    Vizualizari: 1908