rss

PSA Peugeot Citroen vrea sa preia pana la 50% din Mitsubishi Motors

  1. 03/12/2009
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: Mitsubishi, PSA Peugeot Citroen
    Vezi toate fotografiile (1)

    PSA Peugeot Citroen si Mitsubishi Motors discuta despre extinderea unui parteneriat intre cele doua companii care ar putea conduce la preluarea de catre grupul francez unei participatii de 30%-50% a producatorului japonez.

    Astfel, Peugeot Citroen ar putea prelua pana la 50% din Mitsubishi Motors pentru 300 miliarde de yeni (3,4 miliarde dolari).

    "Este adevarat ca discutam mai multe posibilitati, printre care si preluarea unei participatii", a declarat Tetsuji Inoue, purtator de cuvant al Mitsubishi Motors.

    Peugeot a confirmat ca a inceput discutii cu Mitsubishi Motors privind "extinderea relatiei dintre cele doua companii, care ar putea conduce la un parteneriat strategic".

    Mitsubishi, pe locul sapte in randul celor opt producatori auto japonezi, are mare nevoie de un partener strategic, dupa esecul unui parteneriat cu grupul Daimler-Chrysler in 2005.

    Interesul Peugeot pentru Mitsubishi Motors este conform cu strategia noului director general Philippe Varin de dezvoltare a grupului la nivel mondial.

    Peugeot si Mitsubishi colaboreaza deja la trei proiecte, respectiv o companie mixta in Rusia, un acord de productie de echipamente pentru vehicule sport utilitare si un plan prin care compania japoneaza va produce masini electrice sub branduri franceze.

    Vizualizari: 1311
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »