rss

Mitsubishi i-MiEV este in Romania!

  1. 28/08/2009
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: i-MiEV, Mitsubishi, mitsubishi i-miev, Vehicul electric, zero emisii
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mitsubishi Motors prezinta in acest weekend, in cadrul Saptamanii Japoneze organizata la Muzeul Satului din Bucuresti, modelul i-MiEV, primul vehicul electric de serie lansat in Europa.

    Proiectat pentru a transporta pana la patru persoane fara a sacrifica spatiul destinat bagajelor, Mitsubishi i-MiiEV produce zero emisii de dioxid de carbon si, un detaliu extrem de important si interesant,  el se poate incarca si acasa.

    Bazat pe minicar-ul "i", i-MiEV are o lungime de doar 3.395 mm, iar locul rezervorului de combustibil a fost luat de un motor electric de 64 CP si 180 Nm, care impinge vehiculul cu o viteza maxima de 130 km/h, si un set de baterii litiu-ion, care consta din 22 de module avand fiecare cate 88 celule montate sub podea. Masinuta japoneza dispune de doua tipuri de incarcare a acumulatorilor.

    Primul, denumit Household Charging System, este destinat alimentarii la o priza normala, prin intermediul unui cablu cuplat la un dispozitiv de incarcare aflat pe partea dreapta a masinii. In configuratia 200 V (14 ore pentru 100 V), i-MiEV se va incarca in numai 7 ore.

    Cel de-al doilea mod de incarcare, Quick Charger System, este destinat incarcarii rapide, iar priza este situata de aceasta data pe partea stanga a vehicului. Folosind acest sistem, bateriile sunt aduse la 80% din capacitate, in apoximativ 30 de minute. Cu o singura alimentare, noul i-MiEV are o autonomie de 160 de kilometri.

    Noul Mitsubishi i-MiEV va fi comercializat incepand cu anul 2010.

    Vizualizari: 2950