rss

Viitorul Mitsubishi Lancer Evolution va fi hibrid!

  1. 18/01/2010
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: evo, Hibrid, i-MiEV, Lancer evolution, Mitsubishi, motor electric, PX-MiEV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mitsubishi pregateste cea de-a unsprezecea generatie a modelului sportiv Lancer Evolution, lucru pe care probabil il stiti deja. Noutatea cea mare este faptul ca Evo XI va fi hibrid si va fi lansat in anul 2013!

    Viitorul Lancer Evolution va imprumuta partea tehnica a conceptului plug-in PX-MiEV prezentat anul trecut, la Tokyo, si va beneficia de aceeasi tehnologie hibrida ca minicarul i-MiEV. Evo XI va primi acelasi motor de 2,0 litri MIVEC de pe actualul Galant, care va functiona in combinatie cu unul electric pe baza de baterii litiu-ion. Ineditul vine din faptul ca principala sursa de putere nu va fi propulsorul conventional pe benzina, ci motorul electric, care va transmite puterea catre rotile din fata si nu catre rotile din spate ca la micutul prototip electric i-MiEV. Cand situatia o va cere, motorul de 2,0 litri va actiona si va transmite resursele catre puntea fata.

    Viitorul Evo XI hibrid va putea functiona in modul "full electric" doar pe distante scurte, preferabil in oras. Acesta va functiona efectiv ca un motor turbo si va fi o evolutie a celui de 64 CP si 180 Nm de cuplu cu care este echipat i-MiEV. Propulsorul 2.0 MIVEC va produce, atentie, 320 de cai-putere, iar puterea maxima dezvoltata impreuna cu unitatea pe baterii nu va depasi 350 CP. Comparativ, actualul Evo X produce 291 CP.

    Desi nu s-a anuntat nimic oficial, inginerii Mitsubishii sustin ca atunci cand va functiona doar cu motorul de 2,0 litri, Evo XI va sprinta de la 0-100 km/h in numai 4,5 secunde! Bineinteles, consumul si emisiile de gaze vor fi drastic reduse.

    Cum spuneam, va trebui sa asteptam trei ani pana cand indraznetul proiect al celor de la Mitsubishi va prinde viata.

    Vizualizari: 1935
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »