rss

Viitorul Mitsubishi Lancer Evo ar putea fi un hibrid plug-in

  1. 19/10/2009
  2. Categoria: Mitsubishi
  3. Tags: Mitsubishi
    Vezi toate fotografiile (1)

    Deja nu trebuie sa ne mai scandalizam: daca pana si o masina de Formula 1 a ajuns sa foloseasca sisteme de recuperare a energiei, de ce nu ar exista si un Mitsubishi Lancer Evo hibrid?

    In plus, Audi ne-a prezentat la Frankfurt un R8 100% electric cu un cuplu de locomotiva diesel, astfel incat nu este exclus ca implementarea unui agregat electric in constructia viitorului Lancer sa nu fie o idee chiar atat de rea.

    Deocamdata nimic nu este sigur, insa japonezii vor incerca sa ne convinga de avantajele combinarii sistemului de tractiune integrala S-AWC cu doua propulsoare electrice (cate unul pentru fiecare punte), tandem integrat in constructia prototipului PX MiEV.

    Acesta dispune si de un motor cu aprindere interna din seria MIVEC, care, in acest caz, are dublu rol: de generator de curent pentru incarcarea bateriei sau, impreuna cu sistemul de propulsie electric aferent puntii fata, de furnizor de cai putere si cuplu suplimentar.

    Daca zvonurile se vor adeveri, atunci am putea asista la implementarea unei tehnologii similare in Lancer Evo XI incepand cu 2013 (evident, daca niponii isi vor permite asemenea costuri).

    Vizualizari: 1328