rss

Video oficial: Noul MINI Roadster

  1. 02/11/2011
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Coupe, MINI, Roadster
    Vezi toate fotografiile (7)

    Dupa ce au publicat primele imagini si informatii oficiale cu noul Roadster, britanicii de la MINI au revenit cu un clip de prezentare. Modelul va fi lansat pe piata la inceputul anului 2012 si are la baza recentul Coupe.

    Noul MINI Roadster prezinta ca aspecte distinctive acoperisul retractabil de tip sof-top si parbrizul inclinat cu 13 grade. Sistemul de decapotare este manual si poate fi actionat la rotirea unei manele, la orice viteza. Similar fratelui Coupe, modelul beneficiaza de un spoiler activ, care se extinde automat la o viteza de peste 80 km/h.

    Gama de motorizari ofera trei propulsoare pe benzina si unul diesel. Versiunea entry-level pe benzina este propulsata de o unitate de 1,6 litri, care produce 122 Cai Putere si un cuplu maxim de 160 Nm.

    Cooper S Roadster dezvolta putere maxima de 184 Cai si un cuplu maxim de 240 Nm, date ce ii asigura o viteza de top de 227 km/h si un sprint 0-100 km/h in 7 secunde.

    John Cooper Works Roadster face apel la acelasi TwinPower Turbo de 2,6 litri, dar intr-o varianta de putere de 211 cai si cu un cuplu maxim de 260 Nm. Evident, si performantele au crescut: viteza maxima de 237 km/h si 6,5 secunde necesare pentru a atinge suta.

    Cei care inclina pentru dieseluri, au la dispozitie versiunea MINI Roadster Cooper SD, care ascunde un motor de 2,0 litri si 143 Cai Putere.

    Noul model va fi prezentat oficial in luna ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

    Vizualizari: 1582