rss

Noua generatie MINI, mai conectata: sisteme de asistenta

  1. 11/10/2013
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: MINI
    Vezi toate fotografiile (5)

    Conectarea inteligenta intre MINI, conducator si lumea exterioara creeaza noi modalitati pentru imbunatatirea placerii condusului, extinde gama de functii de confort si furnizeaza cele mai recente servicii din domeniul infotainmentului in automobil. De la lansarea sa, MINI Connected a fost lider de piata in privinta tehnologiei din masina, avand rol de pionier in accesarea aplicatiilor si a serviciilor care deopotriva asista si destind conducatorul si pasagerii.

    In viitor, modelele MINI vor detine o serie de sisteme inovatoare de asistare a conducatorului, care vor utiliza conectarea inteligenta pentru schimbul de informatii intre cel de la volan si automobil. Mai mult ca niciodata, noile functii transforma MINI in asistentul conducatorului si ofera tehnologii inovatoare de confort si siguranta.

    Cand vine vorba de dezvoltarea si configurarea noilor sisteme de asistare a conducatorului, MINI exploateaza pozitia de lider mondial pe care BMW Group o detine in privinta inovatiilor in acest domeniu. De-a lungul a mai bine de 40 de ani, tehnologia conectarii a fost utilizata pentru schimbul orientat de informatii intre conducator, automobil si lumea exterioara. Inovatii precum dispozitivul de avertizare bazat pe radar (1972), primul computer de bord din lume cu afisare a temperaturii exterioare (1980), primul sistem de navigatie complet integrat de un constructor european intr-un automobil (1994) si primul sistem Emergency Call (1997) - un sistem unic si in prezent - sunt printre punctele de reper stabilite de companie in acest domeniu. Tehnologia interfetei pentru integrarea Apple iPhone in sistemul de operare MINI a fost introdusa inca din 2007. Cu incepere din 2011, functii suplimentare bazate pe online pot fi integrate in pachetul MINI Connected cu ajutorul aplicatiilor si au facut din MINI primul automobil conectat la internet din Romania.

    Head-up display-ul MINI ajuta conducatorul sa se poate concentra asupra soselei prin afisarea informatiilor relevante chiar in campul vizual al celui de la volan. Cele prezentate pot fi vazute rapid si convenabil fara a fi necesara indepartarea privirii de la drum. Sistemele de avertizare de coliziune, respectiv privind prezenta pietonilor - care includ functia de franare in oras - usureaza evitarea situatiilor periculoase, in special in traficul urban. Asistarea MINI la parcare ofera confort maxim in cautarea si utilizarea spatiilor de parcare, in timp ce camera pentru mers inapoi ofera conducatorului o vizibilitate mai buna in timpul manevrelor.

    Alte inovatii ale sistemelor MINI de asistare a conducatorului sunt controlul video al vitezei si distantei, care mentine automat o distanta de siguranta fata de vehiculul din fata, si sistemul de informare privind limita de viteza legala, care detecteaza si afiseaza limitele de viteza valabile pe sectiunea de drum ce este parcursa.

    Acest sistem este completat de functiile de afisare a interdictiilor de depasire si de recunoastere a indicatoarelor rutiere. Functia de asistare digitala a farurilor permite conditii optime de vizibilitate pentru condus in timpul noptii. Acest sistem permite conducatorului sa utilizeze intreaga gama de functii ale farurilor. Traficul din sens opus si vehiculele din fata sunt inregistrate de o camera si, prin comutarea automata pe faza scurta, se evita cauzarea unor neplaceri celorlalti conducatori.

    Vizualizari: 1703