rss

MINI sarbatoreste doua milioane de unitati construite

  1. 01/09/2011
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Cabrio, Cooper, MINI
    Vezi toate fotografiile (7)

    MINI celebreaza doua milioane de autovehicule construite in 10 ani, la uzina din Oxford, din momentul in care BMW Group a decis relansarea brandului britanic.

    Din numarul total, 1,5 milioane au fost exportate in peste 90 de tari. Constructorul auto a facut numeroase investitii, cu atat mai mult cu cat gama MINI se va extinde in curand. Pe lista noutatilor figureaza noul Roadster, precum si o noua generatie MINI, cu un numar mai mare de variante de caroserie.

    In anul 2001 se construiau aproximativ 300 de masini zilnic, numar ce a crescut pana la 900 de unitati produse zilnic, ceea ce inseamna un MINI la fiecare 68 de secunde. In viitorul apropiat uzina va ajunge la o capacitate de productie de 260.000 de autovehicule pe an.

    Printre curiozitatile numerice calculate de MINI se numara 7.446 de km formati de cele doua milioane de masini produse.

    Unitatea cu numarul 2.000.000 este un MINI Cooper Cabrio White Silver Metallic, a carui caroserie iese in evidenta prin doua dungi contrastante pe capota. Interiorul ofera tapiterie din piele in doua tonuri, precum si diferite decoratiuni exclusive.

    Creat special pentru aceasta ocazie, exemplarul va fi oferit in cadrul unui concurs lansat pe Facebook, care se va incheia la finele lunii septembrie.

    Vizualizari: 1343