rss

MINI John Cooper Works GP, cel mai rapid model din gama

  1. 06/09/2012
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: John Cooper Works, MINI
    Vezi toate fotografiile (12)

    MINI va lansa la Salonul Auto de la Paris editia limitata John Cooper Works GP. Cel mai rapid MINI construit vreodata va ajunge pe piata din Romania la finele acestui an, la un pret de pornire de 34.285 Euro, fara TVA.

    MINI a pregatit pentru cel mai mare eveniment auto al toamnei editia limitata John Cooper Works GP. Modelul este cel mai rapid din gama constructorului auto construit vreodata, fiind pus in miscare de un motor de 218 Cai Putere, ce ii asigura un sprint de de la 0 la 100 km/h in 6,3 secunde si o viteza de top de 242 km/h.

    Reprizele sunt si ele impresionante, timpul pentru a ajunge de la 80 la 120 km/h - in treapta a cincea - este de 5,9 secunde. Puterea maxima este livrata la la 6.000 rotatii pe minut, iar cuplul maxim de 260 Nm este disponibil de la 1.750 rotatii pe minut.

    Noul John Cooper Works GP dispune de doua locuri si este propulsat de motorul turbo cu patru cilindri, supus unor numeroase modificari si care acum dezvolta 160 kW/ 218 CP. Editia limitata beneficiaza de suspensie reglabila, un sistem de franare sport foarte performant, jante din aliaj speciale si pneuri sport, toate acestea asigurand o manevrabilitate de exceptie si o bucurie remarcabila a condusului.

    Echilibrul dintre motor, suspensie si aerodinamica au fost reglate cu atentie pe parcursul testelor intensive ce au avut loc pe bucla Nordschleife de la Nürburgring, unde MINI John Cooper Works GP a inregistrat 8m23s pe cel mai bun tur al sau.  

    Consumul mediu inregistrat de MINI John Cooper Works GP in ciclul de testare EU este 7,1 l/100 km, cu un nivel al emisiilor CO2 de 165 grame per kilometru.

    Noua editia limitata va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Paris. Clientii romani isi vor putea comanda modelul sportiv incepand cu finele anului, cand va ajunge in showroomuri la un pret de baza de 34.285 Euro, fara TVA.

    Vizualizari: 1842