rss

MINI Clubman Concept – o interpretare unica despre spatiu, functionalitate si eleganta

  1. 26/02/2014
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: Clubman Concept
    Vezi toate fotografiile (8)

    MINI a prezentat la Salonul Auto de la Geneva MINI Clubman Concept, demonstrând o noua filosofie a marcii pentru o categorie superioara de automobile. Mai lung cu 26 de centimetri si mai lat cu doar 17 centimetri fata de actualul MINI Clubman, conceptul este unul sofisticat, atractiv si elegant. Designul emblematic MINI este completat de detaliile de calitate, spatiul generos pentru dotari functionale si materialele deosebite. Varietatea conceptului de culori si materiale redefineste eleganta contemporana si calitatea superioara din acest segment.

    • Cele patru usi si cinci locuri ofera o utilitate mare a spatiului, o alternativa viabila pentru stilul de viata activ.
    • Particularitatile clasice ale designului MINI in toate detaliile: grila hexagonala a radiatorului, elementele de design laterale (Side Scuttles), montantii de culoare neagra, consolele scurte si farurile/stopurile eliptice.
    • Lungime: 4.223 mm, latime: 1.844 mm (fara oglinzile retrovizoare), inaltime: 1.450 mm.
    • Aerodinamica integrata ca parte esentiala a designului exterior.
    • Designul interior interpreteaza formele si culorile MINI specifice, o combinatie simpla si eleganta intre calitatea superioara si functionalitate.
    • Concept elaborat de culori si materiale pentru interior, cu materiale exclusive si detalii surprinzatoare.
    • Panoul central de instrumente, cu un nou concept al interfetei utilizatorului, creeaza un spatiu de interactiune cu operare tactila si cu functii variabile.

    O noua clasa pentru viitorul MINI
    "MINI Clubman Concept demonstreaza modul in care MINI Clubman poate face un pas inainte: mai mult spatiu interior, un sentiment superior al calitatii, dar, totodata, inteligent, indraznet si distinctiv. Pe scurt: mai mult automobil, mai mult MINI", declara Adrian van Hooydonk, directorul BMW Group Design, explicând abordarea pentru acest model. De peste 50 de ani, MINI a fost sinonim cu conceptul utilizarii maxime a spatiului minim: mai lung cu 26 de centimetri si mai lat cu doar 17 centimetri fata de actualul MINI Clubman, MINI Clubman Concept aplica aceasta idee unei noi clase de automobile. In calitate de director MINI Design, Anders Warming explica: "Prin MINI Clubman Concept prezentam un automobil spatios, cu atitudine si stil intr-un segment unde accentul este pus in special pe functie si utilitate. Prin concepte inteligente, designul emotional si combinatia cool de culori si materiale, masina ofera o experienta globala care se mentine unica in acest segment".

    Designul exterior - superior, dinamic, elegant
    Chiar si cu dimensiuni exterioare mai mari, MINI Clubman Concept este recunoscut imediat ca un model MINI autentic. Prin proportiile caracteristice MINI, linia extinsa a acoperisului reflecta utilitatea marita a spatiului masinii. De asemenea, silueta se remarca printr-o eleganta deosebita, subliniata de suprafetele generoase. Nuanta Berry Red - deopotriva, puternica si calda - confera efectul optim suprafetelor si formelor. Acoperisul in culoare "Blade" - un gri metalizat - creeaza un contrast elegant cu rosul cald al restului caroseriei.

    Elemente clasice MINI de design - grila hexagonala a radiatorului, elementele de design laterale (Side Scuttles), montantii de culoare neagra si farurile tipice - sunt concepute intr-un stil elegant si precis. Tema aerodinamicii este bine evidentiata in designul exteriorului. Toate fantele si prizele de aer sunt integrate in caroserie si au forme elegante. Pasajele bine definite ale rotilor si spoilerul de pe acoperis accentueaza aparitia dinamica a automobilului, subliniind impresia generala de atitudine sportiva.

    Sectiunea frontala - un MINI tipic sub toate aspectele
    Vazute din fata, farurile circulare, grila hexagonala a radiatorului si acoperisul cu decoratiuni identifica MINI Clubman Concept ca apartinând gamei MINI. Grila radiatorului este una elaborata si incorporeaza bara in sectiunea frontala. Bara este finisata in nuanta Black Chrome si adauga o amprenta de stil exclusivist acestui element functional. Detaliile elaborate, precum structura tridimensionala a nervurilor cromate din interiorul grilei frontale, imbunatatesc imaginea partii din fata. Standardele inalte de calitate ale MINI Clubman Concept se extind in modelajul suprafetelor. Muchiile fine adauga precizie si prezenta suprafetelor generoase.

    In spoilerul fata este integrata o priza de aer continua care evidentiaza latimea MINI Clubman Concept si care astfel accentueaza atitudinea solida a masinii pe drum. Totodata, o nervura fina cromata da impresia ca pluteste in interiorul prizei de aer, ceea ce ofera o amprenta de exclusivism acestui detaliu sportiv. In sectiunea exterioara a barei fata sunt integrate asa-numitele AirCurtains - un artificiu aerodinamic care ofera pasajelor rotilor o inchidere optimizata aerodinamic. Acestea inconjoara dinamic partea inferioara a sectiunii frontale.

    Vizualizari: 3273