rss

Noul MINI John Cooper Works

  1. 29/05/2015
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: MINI
    Vezi toate fotografiile (12)

    Noul MINI John Cooper Works debuteaza in Romania in cadrul evenimentului MINI John Cooper Works Academy. Desfasurat in perioada 28-30 mai, aceasta va oferi oportunitatea a peste 150 de clienti de a descoperi calitatile dinamice remarcabile ale noului model. Evenimentul se desfasoara in premiera pe Autodromul Titi Aur, un cadru perfect pentru a dezlantui toti cei 231 CP ai MINI John Cooper Works.

    Totodata evenimentul a marcat si relansarea noului showroom MINI Automobile Bavaria din Bucuresti in centrul auto al grupului din Baneasa, Soseaua Bucuresti-Ploiesti 53A. Acesta vine cu un spatiu mai mare si cu cele mai noi standarde de prezentare ale modelor marcii.

    Noul MINI John Cooper Works ofera alatura intr-o combinatie unica de performante optimizate pentru circuit, o traditie bogata in spatele a doua branduri renumite in lumea auto si calitatea premium si posibilitatile unice de personalizare ale noii generatii MINI. Este disponibil pentru comenzi in Romania

    Noul model se defineste prin placere extrema a condusului bazata pe tehnologie pentru motor, suspensie si aerodinamica ce sunt derivate din experienta in motorsport. Se remarca si particularitati de design specifice modelului pentru exterior si interior pentru o mai mare diferentiere fata de versiunea MINI Hatch cu trei usi pentru a sublinia caracterul individual al modelului.

    Modelul marcheaza debutul celui mai puternic motor care a echipat vreodata un model de serie al marcii premium din Marea Britanie – un propulsor pe benzina, 2,0 litri, patru cilindri, dezvoltat pe baza celei mai noi generatii MINI TwinPower Turbo. Puterea a crescu la 170 kW/231 CP si este sustinuta de o acustica plina de emotie datorita designului specific al pistoanelor, turbocompresorului si sistemului de evacuare. Se remarca si eficienta remarcabila, cu un consum mediu mixt conform EU de 6,7 l/100 km si emisii CO2 de 155 g/km.

    Puterea motorului a crescut cu 10% in comparatie cu modelul precedent, in timp ce cuplul maxim are un plus de 23%
    pentru un total de la 320 Nm. Este disponibila o transmisie manuala, cu sase trepte, sau, optional, se poate comanda transmisie sport Steptronic cu sase trepte. Acceleratie de la 0 la 100 km/h este realizata in 6,3 secunde (-0,2 secunde fata de versiunea precedenta) cu transmisie manuala, respectiv 6,1 secunde (-0,6 secunde) cu transmisie automata, in timp ce repriza 80–120 km/h a fost si aceasta imbunatatita la 5,6 secunde (-0,6 secunde). Eficienta a fost de asemenea un obiectiv principal: consum de combustibil si nivel al emisiilor CO2 - in combinatie cu transmisia automata – au fost reduse cu aproximativ 20%, la 5,7 l/100 km si 133 g/km in ciclul de testare EU.

    Tehnologie suspensiei a fost optimizata pentru caracteristicile de putere si performanta ale motorului si pentru livrarea unor performante optime pe circuit. Sistem sport de frane Brembo este nou dezvoltat si este pus in evidenta de jante din aliaj usor, de 17 toli, cu design John Cooper Works Race Spoke.

    Pentru prima data este disponibila o servodirectie gestionata electromecanic cu Servotronic, precum si posibilitatea comandarii optional a amortizoarele adaptive (Dynamice Damper Control), ceea ce asigura o experienta cu un nivel ridicat al confortului pentru un astfel de model sportiv.

    In echiparea standard este oferit Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilitatii) ce include Dynamic Traction Control (DTC / control dinamic al tractiunii), Electronic Differential Lock Control (EDLC / control electronic al diferentialului blocant) si Performance Control (un mod sportiv al DSC).

    Design exterior este optimizat aerodinamic si pentru a amplifica imaginea sportiva: bara fata specifica modelului, cu prize largi de aer pentru racire, care ocupa spatiul alocat proiectoarelor de ceata la MINI Hatch (3 usi); design distinctiv al pragurilor usilor si al barei spate; spoiler spate John Cooper Works.

    Aparitie inconfundabila este asigurata si prin elementele de design specifice modelului MINI John Cooper Works: faruri LED cu semnalizatoare de culoare alba, contururi distinctive ale pasajelor rotilor, grila a radiatorului John Cooper Works, elementul de design care integreaza semnalizatoarele laterale si hayon cu inscriptie John Cooper Works, sistem sport de evacuare distinctiv si culoare noua Rebel Green pentru caroserie, disponibila exclusiv pentru noul MINI John Cooper Works.
    Interiorul are ambianta caracteristica unui automobil sport: scaune sport John Cooper Works exclusivie cu tapiterie Dinamica si cu tetiere integrate, praguri John Cooper Works, volan John Cooper Works cu butoane multifunctionale si clapete de schimbare a vitezelor in combinatie cu transmisia sport Steptronic cu sase trepte, levier John Cooper Works al schimbatorului sau selectorului de viteze, afisaje in cockpit, monitor central de informatii si cheie in design specific modelului, pedale si suport pentru piciorul conducatorului din otel inoxidabil, tapiterie antracit a plafonului, precum si pachetul Driving Excitement disponibil standard.

    Structura a caroseriei a fost optimizata ca masa si pentru siguranta pasiva. Automobilul cantareste tot atat cat precedentul model la acelasi nivel de dotari, chiar daca motorul a crescut in clindree. Echipamentele standard de siguranta includ airbaguri frontale si laterale, airbaguri cortina laterale, centuri de siguranta cu prindere in trei puncte pentru toate locurile, cu pretensionare si limitator de forta in fata, sistem ISOFIX de prindere a scaunelor pentru copii in spate si, optional, pentru locul pasagerului din fata, control al presiunii in anvelope si capota fata partial activa pentru protectie optimizata a pietonilor in caz de impact.

    Caracterului unic al noului MINI John Cooper Works este accentuat prin dotarile specifice modelului si accesoriilor John Cooper Works Tuning: MINI Head-Up Display optional, cu continut adaptat pentru model; acoperis si capace ale oglinzilor retrovizoare in nuanta Chili Red; jante John Cooper Works din aliaj usor, de 18 toli; benzi John Cooper Works pentru capota si componente armonizate perfect pentru exterior si interior din linia de design John Cooper Works Pro, disponibila in cadrul programului MINI Accesorii Originale.

    Optiunile high-end aduc un plus de placere a condusului, confort si siguranta: Park Distance Control (senzorid e parcare) disponibil si cu camera video pentru mersul inapoi; asistent la parcare (care realizaza controlul directiei la manevrele de parcare laterala); Driving Assistant ce include tempomat activ pe baza de camera video, avertizare de coliziune si pietoni cu functie de franare initiala (premiat cu Euro NCAP Advanced Award 2014), asistare a fazei lungi si Info pentru viteza maxima pe tronsonul de drum si depasirea interzisa (avertizeaza conductorul auto cu privire la restictiile legale de viteza si depasire); pachet de iluminare cu lumini LED ambientale pentru interior, cu selectare a culorii; sistem de sonorizare hi-fi Harman Kardon; optiuni suplimentare de personalizare cu grafice pentru acoperis si oglinzile retrovizoare exterioare, benzi pentru capota, tapiterii pentru scaune, suprafete interioare si Colour Lines, precum si accesorii depersonalizare MINI Yours de inalta calitate. Ca la toate modelele din gama MINI, se remarca sistemul MINI Connected care preia aplicatii de pe telefonul mobil si ofera de la solutii de muzica on-line (Aupeo!, Deezer, Webradio) la functii social media (Twitter, Facebook) sau aplicatii specifice MINI (Dynamic Music, MINIMALISM Analyzer), toate perfect integrate in interfata multimedia a automobillului.

    Motoare, date de performanta, date privind consumul si emisiile: MINI John Cooper Works: motor pe benzina, cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo (turbocompresor, injectie directa, control complet variabil al supapelor, control variabil al arborelui cu came), capacitate: 1.998 cmc, putere: 170 kW/231 CP intre 5.200 si 6.000 rpm, cuplu maxim: 320 Nm intre 1.250 si 4.800 rpm, acceleratie (0-100 km/h): 6,3 secunde (transmisie automata: 6,1 secunde), viteza maxima: 246 km/h (246 km/h), consum mediu mixt conform ciclului de testare EU: 6,7 l/100 km (5,7 l/100 km), emisii CO2 conform ciclului de testare EU: 155 g/km (133 g/km), standard de emisii: EU6.

    Dimensiuni exterioare: Lungime: 3.874 milimetri Latime: 1.727 milimetri Inaltime: 1.414 milimetri Ampatament: 2.495 milimetri

    Vizualizari: 2492
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »