rss

Viitorul Mercedes B-Klasse, prima imagine inainte de Frankfurt

  1. 16/06/2011
  2. Tags: B-klasse, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pastrarea sub secret a noutatilor pregatite pentru saloanele auto pare sa fie din ce in ce mai dificila. Indiferent ca vorbim despre o strategie de marketing sau o greseala stupida, noua generatie Mercedes B-Klasse ne arata posteriorul.

    Imaginea surprinde noul monovolum in ultimele teste pe strazile din Stuttgart fara niciun fel de camuflaj. Lansarea este programata la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna, B-Klasse fiind primul autoturism din gama constructorului auto care va beneficia de parteneriatul semnat recent cu Renault.

    Concret, autoturismul va fi echipat cu motorizarile diesel de 1,5 si 1,6 litri dCi. La cateva luni de la debut, acesta ar putea primi un propulsor turbo pe benzina cu trei cilindri de 0,9 litri, care se va regasi si pe viitoarele Twingo 3, Clio 4 si Megane.

    Nu este exclus ca noul MPV sa imprumute solutii de motorizare de la modelele C-Klasse si E-Klasse. Astfel, B-Klasse ar putea beneficia de unitatea diesel de 2,1 litri si una cu o cilindree mai mica. Puterea ar putea fi transmisa si prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj si sapte rapoarte.

    In timp ce versiunile entry-level vor avea tractiune fata, noua generatie ar putea oferi, optional, clientilor un sistem de tractiune integrala.

    Modelul va rivaliza cu BMW Seria 1 si Audi A3. La Frankfurt vor mai debuta noul ML si supercarul SLS AMG Roadster.

    Vizualizari: 2820