rss

Un Mercedes din 1936 ar putea deveni cea mai scumpa masina din lume

  1. 09/07/2012
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: cea mai scumpa masina, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (6)

    Un Mercedes-Benz 540 K von Krieger Special Roadster ar putea deveni cel mai scump automobil din lume. Modelul dateaza din 1936 si va fi in curand scos la licitatie de Gooding & Company, aceeasi casa de licitatie care a vandut anul trecut un Ferrari 250 TR din 1957 pentru 16,39 milioane de dolari.

    Gooding & Company va oferi ocazia colectionarilor de automobile cu valoare istorica sa isi insuseasca inca un exemplar valoros. Este vorba de Mercedes-Benz 540 K von Krieger Special Roadster, care va fi scos la licitatie in luna august.

    Automobilul german este echipat cu un motor cu opt cilindri in linie de 5,4 litri, capabil sa dezvolte o putere maxima de 180 Cai Putere si sa atinga o viteza de top de 170 km/h.

    Descris de David Gooding ca fiind "cel mai interesant Mercedes construit inainte de Al Doilea Razboi Mondial", aceasta editie a fost construita intr-un singur exemplar pentru familia regala din Prussia. In anul 1942, baroneasa Gisela von Krieger (cunoscuta la acele vremuri ca fiind una dintre cele mai frumoase 10 femei din lume) a adus pretiosul automobil in Elvetia, fapt ce l-a salvat de la distrugerea iminenta din timpul razboiului.

    Din Elvetia, baroneasa traverseaza Oceanul pe celebrul vas Quenn Mary, Mercedesul 540 K von Krieger Special Roadster facand parte din bagaj. La reintoarcerea Giselei von Krieger in Elvetia, masina ramane in SUA, unde sta intr-un garaj vreme de peste 40 de ani. La descoperirea automobilului, in masina inca erau manusile de conducere, tigarile si rujul baronesei.

    Mercedes 540 K a fost produs pana in 1944, modelul aflandu-se si in colectia lui Adlof Hitler. In total au fost produse 406 unitati, dintre care 20 blindate.

    Vizualizari: 2256