rss

Noul Mercedes X-Class, primul pick-up premium al lumii, transformat intr-o rulota complet utilata

  1. 08/01/2018
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Mercedes, Mercedes benz, mercedes x-class, mercedes x-class rulota, x-class
    Vezi toate fotografiile (10)

    In contextul in care nemtii arata un interes tot mai mare pentru rulote, anul trecut comercializandu-se nu mai putin de 38.000 de astfel de vehicule (noi) pe intreg teritoriul tarii, brand-ul din Stuttgart s-a gandit sa se prezinte la CMT Show 2018 cu doua concepte dezvoltate special pentru amatorii de rulote.

    Ca o scurta paranteza, acest eveniment este cea mai mare expozitie publica pentru turism si agrement din lume. Revenind, cele doua concepte au ca punct de plecare primul pick-up premium din lume, dupa cum il alinta nemtii.

    Primul dintre ele transforma noul X-Class intr-o rulota complet functionala. Pentru realizarea acestui proiect, nemtii de la Mercedes au colaborat cu specialistii Tischer.

    Cabina detasabila propune aproximativ 2 metri de spatiu pentru cap, un spatiu de dormit lat de 150 de centimetri, o mini-baie si o bucatarie cu o masuta de trei persoane si un aragaz pe gaz.

    Cel de-al doilea concept a fost realizat impreuna cu cei de la VanEssa si se adreseaza in special celor pe care ii preocupa arta culinara. Inginerii au desenat si mai apoi au incorporat o bucatarie functionala in bena noului X-Class, iar intregul modul cantareste circa 250 de kilograme. Acesta include o lada frigorifica, aragaz, chiuveta si mai multe spatii de depozitare.

    Masa propriu zisa este din lemn de tec, un material extrem de durabil si rezistent, folosit in special la iahturi.

    In cadrul evenimentului care se va desfasura in perioada 13-21 ianuarie la Stuttgart, Mercedes va expune si toata gama de rulote Marco Polo, inclusiv modelele Activity si Horizon.

    Vizualizari: 2660