rss

Noul Mercedes CLC va avea o versiune Shooting-Brake

  1. 16/08/2011
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Clc, CLS, Mercedes, shooting brake
    Vezi toate fotografiile (1)

    Viitorul Mercedes CLC va beneficia de o varianta de caroserie Shooting-Brake, asemenea fratelui mai mare CLS. Astfel, producatorul auto continua sa creeze nise de piata pentru a raspunde unui public din ce in ce mai exigent.

    Stirea a fost confirmat de Dieter Zetsche, omul numarul unu al casei auto. Viitorul CLC Shooting-Brake va fi lansat in anul 2014, la doi ani distanta de CLS Shooting Brake si unul de CLC.

    In ceea ce priveste noul CLC, modelul va fi construit pe platforma MAE, o arhitectura cu tractiune fata care va da nastere si noilor A-Klasse si B-Klasse, precum si unui SUV de mici dimensiuni, care va concura cu Audi Q3 si BMW X1.

    La capitolul design, acesta va fi similar cu Shooting Brake Concept, prototip dramatic prezentat in anul 2010, la Salonul Auto de la Beijing.

    Gama de motorizari a celor doua variante de caroserie CLC va fi formata din unitati pe benzina cu patru cilindri si propulsoare diesel, dotate  cu injectie directa, turbocompresor si sistem Start & Stop.

    Acestea vor putea fi cuplate la o transmisie manuala cu sapte trepte sau la una cu dublu-ambreiaj si sapte rapoarte. Clientii vor putea alege intre tractiune integrala 4Matic si cea pe partea din fata.

    Versiunea de inalta performanta AMG va fi pusa in miscare de noul motor turbo de 2,0 litri, care dezvolta cel putin 300 CP.

    Vizualizari: 1724