rss

Noul Mercedes B-Klasse, primele imagini cu interiorul

  1. 29/07/2011
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: B-klasse, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (5)

    Primele imagini cu habitaclul noii generatii Mercedes B-Klasse au fost dezvaluite pe undele Internetului. Reteta care  a stat la baza noului design consta in imbinarea elementelor moderne cu detaliile retro. Modelul va debuta pe piata spre sfarsitul anului viitor.

    Revenind la interior, selectorul de trepte de viteza a fost mutat pe coloana de directie, in timp ce versiunile cu transmisie manuala vor beneficia de un levier de schimbare a rapoartelor montat intre scaune. Consola centrala este dominata de un touchscreen, iar volanul este similar cu cel care controleaza directia lui CLS.

    Noul Mercedes-Benz B-Klasse masoara 4.359 milimetri in lungime, 1.785 milimetri in latime si are o inaltime de  1.557 mm. In urma a 1.100 de ore lucrate intensiv in tunelul aerodinamic, inginerii Mercedes au obtinut un coeficient aerodinamic de numai 0.26.

    Oferta de motorizari va incepe cu unitatea de entry-level de 1,6 litri, care produce 122 CP si un cuplu maxim de 200 Nm. De cealalta parte, varful de gama este versiunea supraalimentata a propulsorului de 1,6 litri si dezvolta 156 CP si 250 Nm. Pe benzina va fi oferita ulterior si o unitate de 2,0 litri.

    Pe frontul diesel, casa auto propune unitatea de 1,8 litri si 109 CP. Optional este disponibila si o versiune de 136 CP si 300 Nm. Motoarele pot fi cuplate fie la o transmisie manuala cu sase trepte, fie la una 7G Tronic. Sistem Start & Stop va intra in echiparea standard.

    Noul B-Klasse va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt

    Vizualizari: 2371