rss

Noua generatie Mercedes B-Klasse, imagini oficiale (plus video)

  1. 25/08/2011
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: B-klasse, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (17)

    La scurt timp dupa ce a fost dezvaluita prima fotografie cu noul Mercedes B-Klasse, constructorul auto a revenit cu o serie de imagini si informatii oficiale.

    Monovolum compact se aliniaza la noua directie stilistica introdusa de CLS si utilizeaza noua platforma cu tractiune fata MFA (Modular Front Arhitecture), care se va regasi si pe viitoarele A-Klasse, CLC si CLK.

    B-Klasse masoara acum 4.359 mm in lungime , 1.786 mm in latime, 1.557 mm in inaltime, fiind cu 90 mm mai lunga si cu 50 mm mai joasa decat modelul precedent. Coeficientul aerodinamic Cx variaza de la 0.26 in cazul versiunilor standard la 0.24 in cazul echiparii cu pachetul aerodinamic Eco Technology.

    La interior, modelul ofera un plus de confort, spatiul de care se bucura pasagerii fiind ceva mai generos.

    La lansare, noul B-Klasse este oferit cu patru motorizari, doua pe benzina si doua dieseluri. Pentru clientii care prefera propulsoarele pe benzina, Mercedes propune noua unitate turbo cu patru cilindri de 1,6 litri, in doua variante de putere: 122 CP, 200 Nm si 156 CP, 250 Nm.

    Frontul diesel este populat de motorul de 1,8 litri, disponibil de asemenea in doua versiuni: 109 CP, 250 Nm si 136 CP, 300 Nm. Acestea pot fi cuplate fie la o transmisie manuala cu sase trepte, fie la una automata cu opt rapoarte.

    In echiparea standard intra tehnologii precum sistemul Start & Stop si sistemul Collision Prevention Assist. Dupa debutul de la Salonul Auto de la Frankfurt, modelul va ajunge in showroomuri incepand cu luna noiembrie.

    Vizualizari: 2476