rss

Mercedes va avea in gama motoare de Dacia

  1. 22/05/2012
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: A-Klasse, Dacia, Mercedes, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes isi va echipa modelele cu motoare regasite si in gama Dacia, in urma unei intelegeri incheiate intre constructorul german si francezii de la Renault. Primul model care va fi pus in miscare de un propulsor Renault va fi A-Klasse.

    Noua generatie Mercedes A-Klasse, care va fi construita la uzina de la Kecskemet, Ungaria, va avea in gama de motorizari o unitate produsa de Renault. Mai exact, este vorba despre propulsorul 1,5 dCi, capabil sa dezvolte 109 cai putere. Acesta va echipa versiunea A 180 CDI.

    Motorul 1,5 dCi produce 109 Cai Putere la 4.000 de rotatii pe minut si un cuplu motor maxim de 260 Nm, disponibil intre 1.750 si 2.500 rotatii pe minut. Consumul mediu de carburant este de 3,8 litri la suta de kilomtri, in timp ce nivelul de emisii este de numai 89 grame per kilometru.

    Echipat cu transmisie automata, noul Mercedes A-Klasse consuma 4,1 litri/100 km, iar emisiile urca la 109 grame/km.

    Unitatea produsa de Renault la uzina din Valladolid, Spania va fi adaptata la standardele Mercedes,
    50 de componente urmand a fi modificate. Printre acestea se numara si compresorul dispozitivului de climatizare, intercoolerul si alternatorul.

    Unitatile Renault de 1,5 dCi (K9K) se regasesc in gama de motorizari a modelelor Dacia Duster si Dacia Lodgy, dar si in ofertele Renault (Fluence, Laguna, Megane). Propulsoarele prezinta modificari in functie de model, dar blocul motor este acelasi.

    Vizualizari: 8459