rss

Mercedes si Audi, sifonate in urma ultimului test de siguranta al americanilor de la IIHS

  1. 16/08/2012
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Audi A4, Mercedes C-Klasse
    Vezi toate fotografiile (3)

    Noul test de siguranta introdus de americanii de la IIHS a nascut controverse in industria auto, dupa ce modele premium precum Mercedes-Benz C-Klasse, Audi A4 si Lexus IS au obtinut rezultate proaste.

    Mercedes-Benz C-Klasse, Audi A4 si Lexus IS au inregistrate cele mai slabe rezultate din primul lot de automobile testate conform noii proceduri a americanilor de la IIHS. De cealalta parte, doar doua modele din cele 11 supuse testului au primit ratingul general "Good".

    Testul reproduce situatiile in care autovehiculul se loveste de un pom, un stalp sau un alt vehicul cu coltul frontal al masinii, un sfert din partea din fata a autovehiculului fiind lovit de o bariera rigida la 65 km/h.

    IIHS a mentionat ca acest tip de test nu este efectuat in SUA sau Europa in afara catorva facilitati ale unor constructori auto, rezultatele nefiind, de cele mai multe ori, facute publice.

    „Aproape fiecare masina noua se comporta bine in alte teste de impact frontal efectuate de institute sau agentii federale, dar tot au loc 10.000 de decese in accidente frontale in fiecare an”, a declarat Adian Lund, presedintele IIHS.

    Americanii au supus acestui test modelele premium noi Acura TL, Acura TSX, Acura TSX Sport Wagon, Volvo S60, BMW Seria 3, Lincoln MKZ, Volkswagen CC, Audi A4, Mercedes-Benz C-Klasse, Infiniti G, Lexus ES 350 si Lexus IS 250/350.

    Conform testelor de siguranta anterioare, primele zece modele din lista aveau calificativul ”Top Safety Pick”. In contradictie cu rezultatele din 2011, noul test a adus calificativul "protectie marginală" pentru BMW Seria 3, Volkswagen CC, Acura TSX si Lincoln MKZ.

    Numai Acura TL si Volvo S60 au primit calificativul "Good" in urma noului test de impact al celor de la IIHS. Infiniti G a fost notat cu calificativul "Acceptabil", in timp ce modelelele Lexus, Mercedes-Benz C-Klasse si Audi A4 au primit calificativul "Poor".

    Publicarea rezultatelor a iscat o serie de nemultumiri in randul producatorilor auto. Astfel, daca oficialii BMW, Lexus, Audi si VW nu au manifestat reactii negative, mentionand ca vor lucra la dezvoltarea de sisteme de siguranta care sa faca fata celor mai dificile teste, Mercedes si Honda au reactionat dur, avand drept argument scenariul "fortat" reprodus de IIHS.

    Vizualizari: 3379
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »