rss

Mercedes pregateste un rival pentru BMW X6

  1. 24/10/2011
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: BMW X6, Mercedes, ML
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes a anuntat ca pregateste un model complet nou, care va fi produs la uzina din Tuscaloosa. Viitorul autoturism care va purta logo-ul casei auto din Stuttgart ar putea fi un SUV cu forme coupe, care sa muste din felia lui BMW X6.

    Desi nu a fost confirmat numele modelului , alegerea uzinei din Alabama ne ofera un indiciu, aici fiind produs si noul ML. Pentru dezvoltare va fi alocata o suma in valoare de 350 milioane de dolari.

    "Viitorul model produs la Tuscaloosa va fi un element cheie in strategia noastra de dezvoltare", a declarat seful Mercedes-Benz, Dieter Zetsche. "Este unul dintre cele zece modele care vor fi lansate in urmatorii patru ani."

    Viitorul SUV-Coupe va fi dezvoltat pe platforma noului ML  si ar putea fi oferit sub numele GLS. In ceea ce priveste designul, autoturismul va avea un plaforn "cazut" inspirat de CLS, iar liniile vor fi agresive si sportive. De fapt, viitoarea propunere Mercedes va aplica aceeasi reteta care a asigurat succesul lui BMW X6, livrat in intreaga lume intr-un numar de 120.000 de exemplare, din 2009 pana in prezent.

    In plus, segmentul SUV-urilor coupe va primi in curand noi membri: viitorul Audi Q6 si urmatoarea generatie Range Rover Sport, carora nou-nascutul Mercedes va trebui sa le tina piept.

    Sub capota se vor ascunde aceleasi unitati regasite si pe noul ML. Asadar, SUV-ul va beneficia de o gama larga de motorizari formata din propulsoarele V6 pe benzina si diesel.

    Nu este exclusa nici o versiune de inalta performanta AMG, pusa in miscare de motorul Biturbo de 5,5 litri.

    Vizualizari: 4660
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »