rss

Mercedes dezvaluie noul CLA, fratele mai mic al lui CLS

  1. 14/01/2013
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: A-Klasse, Cla, CLS, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (14)

    Mercedes a publicat primele imagini si informatii oficiale ale noului CLA. Caracterizat de casa auto ca fiind "un rebel al stilului", fratele mai mic al bestsellerului CLS se lauda cu un coeficient aerodinamic de exceptie, de numai 0.23.

    Mercedes a dezvaluit prima galerie oficiala cu primul sau sedan coupe compact, noul CLA. Pozitionat in gama intre A-Klasse si CLS, modelul  este dezvoltat  pe aceeasti platforma modulara cu tractiune fata (MFA) ca si A-Klasse.

    Noul Mecedes CLA masoara in lungime 4630 mm, 2032 mm in latime si 1438 mm in inaltime si promite un coeficient aerodinamic de foarte mic, de numai 0.23. Dupa cum era de asteptat, modelul va imprumuta motorizarile regasite in oferta actualui A-Klasse hatchback.

    Astfel, CLA va fi disponibil in compania a trei motorizari: CLA 180 (1,6 litri turbo pe benzina, 122 CP, 200 Nm, 9,3 secunde pana la 100 km/h), CLA 250 (2 litri turbo pe benzina, 211 CP, 350 Nm, 6,7 secunde pana la 100 km/h), CLA 220 CDI (2,2 litri turbo diesel, 170 CP, 350 Nm, 8,2 secunde pana la 100 km/h). Ulterior, din gama va face parte si o versiunea de inalta performante semnata AMG.

    Doar versiunea entry-level CLA180 vine cu transmisie manuala cu sase trepte, celelalte doua fiind disponibile in echiparea standard cu o cutie de viteze automatizata cu sapte viteze si dublu ambreiaj (7G-DCT). Sedanul dispune de suspensii independente pe fata (MacPherson) si spate (multilink).

    Evident, din oferta casei auto vor face parte si sistemele de siguranta avansate precum cel de detectare a oboselii la volan si cel de detectare a coliziunilor, bazat pe radarul inteligent si dotat cu funcţii ca Brake Assist, Blind Spot Assist si Lane Keeping Assist.

    Printre detaliile de confort se vor numara sistemul multimedia, plafonul panoramic si pachetul estetic AMG, ce vine aplicat peste caroseria standard.

    Mercedes va prelua comenzi incepand cu luna martie, primele livrari urmand a avea loc in luna iunie.

    Vizualizari: 8199