rss

Mercedes a creat un tunel de teste ce simuleaza 265 km/h si 60 grade Celsius

  1. 20/07/2011
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Mercedes, tunel
    Vezi toate fotografiile (12)

    Mercedes-Benz a dezvoltat un tunel de vant care poate simula temperaturi cuprinse intre -40 si 60 de grade Celsius si o viteza maxima de 265 km/h.  Aici vor fi testate viitoarele modele in conditii meteo extreme.

    Tunelul de teste a fost creat pentru a studia aerodinamica autoturismelor Mercedes, precum si functionalitatea sistemelor ce echipeaza modelele germane. Acesta este format din doua tuneluri, unul responsabil cu temperaturile reci (intre -40 şi 40 C °) si celalalt, vinovat de simularea unei maxime de 60 C °.

    Astfel, sunt recreate conditiile unor fenomene meteo extreme precum furtunile de zapada, radiatiile solare sau temperaturile scazute. Ambele pot crea un vant care bate cu 265 km/h/.

    Tot aici vor fi testate sistemele de racire a motorului, sistemul de climatizare, stergatoarele de parbriz, in cele mai dificile conditii meteorologice.

    De exemplu, in tunelul “fierbinte” este simulata radiata solara din insorita Californie: 32 de lampi actioneaza intr-un perimetru de 20 mp, livrand intre 200 si 1.200 wati pe metru patrat. Totodata, pot fi create diferite niveluri de umiditate, cu averse de pana la 80 litri pe metru patrat/ora.

    Avantajele logistice sunt evidente: se evita deplasarea transportarea masinilor in zone cu clima extrema, testele putand fi repetate fara costuri suplimentare. Echipa care se ocupa de testarea autoturismelor in noul tunel este formata din 20 de persoane.

    Mai multe detalii despre performantele noului tunel de teste de la Centrul Mercedes-Benz din Sindelfingen, puteti vedea in clipul de mai jos:

    Vizualizari: 3978