rss

Oficial: Mercedes pregateste un rival pentru BMW X1

  1. 17/07/2012
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: clasa a, Mercedes, SUV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes a confirmat oficial lansarea unui SUV compact care va intra in competitie directa cu BMW X1 si Audi Q3. Modelul va fi construit pe noua platforma mecanica MFA ce sta la baza noii generatii Clasa A.

    Mercedes planuieste sa isi imbogateasca gama de modele cu un nou SUV de dimensiuni mici. Anuntul a fost facut in timpul unei conferinte de presa organizat cu ocazia introducerii in productie a noii generatii Clasa A. Dieter Zetsche, CEO-ul Mercedes, a declarat ca printre planurile casei auto sa afla si un SUV compact, ce va fi produs pe aceleasi linii de asamblare ca si Clasa A si Clasa B, pe ale caror platforma va fi construit.

    Avand la baza arhitectura MFA, viitorul model va deveni SUV-ul entry-level al producatorului auto, urmand a fi propus la preturi si dimensiuni mai mici fata de Mercedes GLK. Autoturismul ar putea fi denumit GLA si va fi echipat cu aceleasi propulsoare regasite in oferta Clasei A si Clasei B.

    Noul Mercedes GLA va fi disponibil atat cu tractiune integrala, cat si in versiuni cu tractiune fata. Masina va fi produsa la Rastatt, unde producatorul auto a demarat productia noii Clase A , aici fiind asamblata si Clasa B din septembrie 2011.

    Decizia de a lansa un SUV de mici dimensiuni care sa tina piept rivalilor BMW X1 si Audi Q3 are drept motivatie raspunsul pozitiv al publicului la noile compacte premium ale casei auto: in mai putin de un an au fost comercializate 70.000 de unitati Clasa B si, de la momentul lansarii, 15 iunie, pana in prezent, au fost comandate 40.000 de exemplare Clasa A.

    Vizualizari: 2000